Kling...klang...Hei, kuka aukaisi lukon? Kuka sammutti sisäisen solariumini ja päästi Paahtajan irti? Oliko tuo vahinko vai vai vanha Meksikolainen käytännön pila joka tarjoaa hienon mahdollisuuden tarkistaa .357 kohdistus? Hei, ei lukkoa aukaistu jotta sinä pääset täältä pois...f***.

Reissun päällä ollessa on hyvä miettiä maailman menoa samalla kun katselee maailman kulkemista ohitseen. Aina se ei onnistu, joskus harvoin kuitenkin sisäisen solariumini paahde sokaisee jopa omat, parkkiutuneet otsasuoneni ja pelkästä työturvallisuuden vaatimuksista on pakko jotain laittaa ylöskin...jos ei muuten niin edes siksi, että kannan samalla korteni kekoon netin sisällön laadun laskemisessa kansainvälisiä standardeja vastaavaksi.

Olen kuullut monesta suusta vertauksen että Suomi on Euroopan amerikkalaisin maa...joskus jopa amerikkalaisempi kuin Amerikka itse. Väite on helppo hyväksyä nyökkäyksellä tai olankohautuksella- sitähän me ainakin äkkiä ajateltuna olemme. Eräs Amerikkalainen kollegani ihmetteli sitä, että Suomalaiset kollegat tuntevat paikalliset tv-sarjat paremmin kuin hän itse...niin Suomen Töllössä esitettävistä sarjoista suurin osa taitaa tulla amerikasta. Niin pientä kylää ei Suomesta löydykään ettei sieltä saisi hampurilaista, yleensä sieltä saa hampurilaisen lisäksi myös pitsaa (siihen ruokatarjonta usein kyllä sitten jääkin). Mitä vielä, molemmat maat ovat länsimaisia hyvinvointivaltiota sillä erotuksella että toisessa niistä on hyvinvointi jakautunut epätasaisemmin kuin toisessa. Niin, ja Suomeen on kovaa vauhtia vyörymässä amerikkalainen yrityskulttuuri jossa vaaditaan aina vain enemmän...ainoana erona että amerikassa hallitaan samanaikaisesti myös tsemppaus- päälliköt muistavat myös kannusta eivätkä pelkästään vain patistaa eteenpäin.