Vieraiden kiusaaminen kaikella erikoisella tarjottavalla on aina ollut lempiharrastukseni. Nyt sattuikin eteeni pahempi paikka, vieraaksi oli tulossa kaksi ravintola-alan Oikeaa ammatilaista. Mikäs nyt eteen- viikonpäivä vieläpä tiistai eli normi työpäivä. Yksi vaihtoehto olisi tietysti ollut se, että olisin tehnyt ihan normaalit "safkaa alta puolentunnin"...mutta eihän sellainen vetele jos on mahdollisuus tehdä muutakin. Ihan itsekunnioituksen vuoksi en halunnut alkaa kokeileen tuossa tilanteessa mitään kauhean ihmeellistä...koska Wagner on muutenkin idolini ja normipossu toinen, ajattelin jälleen kerran turvautua siihen. Ainesosa mikä ei ikinä petä.

Täytettyä possun filettä, barbeque juureksia ja juustokastiketta

Lihan marinointi:

- 800g maustamaton possun pihvifile

- 2 rkl soijaa

- 1/2 rkl piparjuuritahnaa

- roiskaus mustapippuria

- 1 rkl savuchilikastiketta * maailma ei kaadu vaikka tuota ei olisikaan

  • Leikkaa file auki- ts. leikkaa veitsellä file 2-3 senttiä paksuksi ja yhtenäiseksi levyksi. Sekoita marinadin ainekset ja voitele liha tasaisesti sillä. Kääri liha kelmuun ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Täyte:

- 2 varhaissipulia varsineen

- 50g vuohenjuustoa

- 2 rkl basilikaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa)

- 1/2 pussia "Italian cheese flakes" juustoa (löytyy ainakin K-ketjun kaupooista) tai 1dl jotain kovaa, esim. parmesaania tms raastettuna. Tähän kohtaan ei kuitenkaan kannata takertua vaikka ei oikeaa löytyisikään.

Kuorrutus:

- 3 siivua kuivaa paahtoleipää

- 2 siivua aurinkokuivattua tomaattia

- 2 rkl oliiviöljyä

  • Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi (paitsi kova juusto). Levitä täyte levynä olevan lihan päälle. Ripottele kova juustoraaste täytteen päälle ja pyöritä se rullalle. Varmista rullan kiinni pysyminen hammastikuilla.
  • Jyrää kuorrutuksen ainekset tasaiseksi. Painele kuorrutus mahdollisimman tiiviiksi rullan päälle.
  • Paista 250C/25 minuuttia- tai kunnes kuorrutus on lievästi ruskistunut, älä polta!. Anna lihan vetäytyä n.5 minuuttia.

Kastike:

- 1/2 pussia "Italian cheese flakes" juustoa tai sama määrä kovaa juustoa mitä käytit täytteeseen

- 1/2 punainen paprika

- 1 valkosipulin kynsi

- 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

- 2.5 dl kermankorviketta

- roiskaus mustaapippuria

  • Kuullota pilkottu paprika ja valkosiouli miedolla lämmöllä öljyssä, älä ruskista- lisää kermankorvike ja juusto. Anna juuston sulaa kermaan. Jyrää kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna kastikkeen hautua kannen alla jos aikaa jää.

Barbeque juurekset:

- 1/2 bataatti

- 1/2 lanttu

- 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

- 1 rkl voita

  • Kypsennä juurekset rasvassa. Lisää sokeria ja kasvisten makeentua.

Huomaa hieno tarjolle asettelu- no kuva on oikeasti otettu jämistä jotka otin evääksi. Kuten kuvasta näkee niin lisukkeena oli ihan tavallista riisiä. Ja se tärkein- vieläkö vieraat on elossa? Joo-o, ihan jees ainakin illalla menoivät nukkumaan. Entä miltäpä maistui? Ihan hyvää tuo oli ainakin omasta mielestä. Varhaissipulia ja vuohenjuusto basilikan kanssa toimi täytteessä omasta mielestäni hyvin. Kastike oli hyvää mutta juusto ei toiminut possun kanssa, luultavasti jokin kermaviilipohjainen olisi toiminut paremmin...tai sitten ronskisti tulinen, salsa tms- hmmm, tai lisukkeena olisi voinut ollakin salsaa...pitääs laittaa korvan taakse.Lisukkeena olisi ihan tavalliset keitetyt perunat olleet luultavasti riisiä parempia- no se oli alunpitäen tarkoituskin mutta aika ja virta loppui kesken.