Jotain hyvää Amerikkalaiset ovat sentään keksineet; pannupitsan, grillikyljen ja Chipotle Tabascon, niin ja tietysti chicken wingsit eli broilerin siivet. Suomessakin näitä herkkuja myydään ainakin Hornetin ja Liekkisiipien tuotenimillä...kokonaan oma lukunsa olisi vielä kuppilat joissa myydään wingsejä ties kuinka monella eri kastikkeella maustettuna, nam. Ainoa asia mikä itseäni oikeastaan wingseissä ahdistaa, on tämä rakkaan kotimaamme omituinen elintarvikkeiden- ja etenkin lihatuotteiden myynti- ja tuotekehitys. Pääsääntöisesti lähes kaikki lihatuotteet on valmiiksi marinoitua ja valmiiksi maistettua...onneksi ei sentään valmiksi syötyä. Onneksi länsirajan läheisyys ja asuminen Huitsin Nevadassa on kerrankin ratkaisu ongelmaan...15 minuutin ajomatkan päässä aukeavat Ica Maxin loputtomat pakastealtaat joista löytyy aarteita joita Suomessa ei ole katsottu kannattavaksi myydä, mm. näitä broilerin siipiä ihan ilman mitään mausteita! Pakkauskoot alkavat yhdestä kilosta eli sopivat hienosti oikeaan ruuanlaittoon eikä mihinkään makronysväykseen! (Jos totta puhutaan niin nuo pakkauskoot mahdollista vaikka yhden siiven paistamisen kerrallaan) Aah, mieli lepää ja pippurimyll laulaa Etelän Varisten kateudelle kun sekoittelen ihan omia wingssi sooseja muiden joutuessa tyytymään huuhtelemaan Horneteistaan marinadeja pois. Thänk juu Sweden! Thänk juu Kalle Kustaa! Heja Tre Kronor!

BBQ wingsit

  • 10 kpl maustamattomia broilerin siipiä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl persiljaa
  • 1/2 tl korianterin siemeniä
  • 1/3 tl sarviapilan siemeniä
  • suolaa
  • 2 tl intiaanisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa

Sekoita marinadin aineet keskenään. Sivele siivet marinadilla ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Paista 20-25 minuuttia 225C. Tarjoile lisukkeena riisiä, salaatti, sipsejä tai ihan mitä haluat- tai ole tarjoamatta mitään ja syö siivet sellaisinaan.