Raakaa lihaa. That's it folks. Ruokaa niin yksinkertaisesti kuin kuvitella voi. Juurikin tästä syystä riimilihaksi kelpaa vain paras. Riimiä voi tehdä ulkofileestäkin, sisäfile on kuitenin Se josta tulee riimien riimi....puhun tietysti porosta, hätätapauksessa hyvän riimin voi tehdä myös hirvestä. Ne jotka kertovat naudasta tehtävän riimiä puhuvat vain omalla tavallaan totta. Puhujat eivät ole vain koskaan maistaneet pororiimiä, kerran sitä maistettuaan ei naudan riimi ole enää vaihtoehto vaan pelkkä gastronomian kuriositeetti joka ei vain kuulu omaan keittiöön.

Sinihomejuustoa ja riimiä näkkärin päällä. Voiko elämä enää hetkellisesti paremmaksi muuttua?

Riimiporo

  • ¨poron sisäfile
  • 1 rkl hyvää viskiä, itse käytin Talisker 10y
  • 1 rkl savusuolaa
  • 1 rkl intiaaniruokosokeria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl mustapippuria

Kuumenna viski ja sekoita joukkoon mausteet. Suola ja sokeri tulisi liueta siihen melkein kokonaan. Poista fileestä kalvot. Levitä maustetahna tasaisesti fileen päälle. Kääri file tiukasti kelmuun ja anna sen maustua jääkaapissa vuorokauden.

Lähes kaikissa riimiohjeissa kehoitetaan tässä vaiheessa pistämään liha tunniksi pakkaseen...tee se jos filerointiveeitsesi ei ole oikeasti terävä.- tai jos käytämäsi liha on jotain muuta kuin ohjeessa suositellaan. Liha on niin mureaa että se hajoaa suussa kielellä, ei sitä tarvitse viipaloida äärimmäisen ohueksi...eli siivuta liha n. 2-3 millin paksuisiksi siivuiksi. Loppu on mielikuvituksesta kiinni...