Jatkanpa siitä mihin eilen jäin...musiikista- ja vielä aasee salama deeseestä. Nyt kun asiaa aloin ihan kertakaikkiaan ajattelemaan, ja kun tulppasoittimessa sattui oleen se eilen parjaamani kokoelma- joo, se on Gold Album, en mää sentään tyhmä ole vaikka laiska olenkin...eilen en vain viitsinyt pistää tulppsoittimen näyttöä päälle ja tarkistaa asiaa. Mutta tästä Australian lahjasta rockille...tänään ihan asiaa tehden kuuntelin bändiä pariinkin otteeseen eikä tuo mielipide mihinkään muuttunut. Bändi on "ihan hyvä" kamaa, tämä kanta siitäkin huolimatta että huomenna luultavasti löydän itseni valkoisessa kaavussa haudattuna maahan ja odotan sitä, että vihaiset, ei enää niin nuoret miehet saavat päätettyä ensimmäisen kiven heittäjän kunnian.

Jos kivittäjiltä heruisi yhtään myötätuntoa kerettiläisen viimeisiä sanoja kohtaan- voisin pitää haitarihevin kunniaa nostattaman puheen. Oma elämäni koki viime jouluna myrskyn vesilasissa kun satuin saamaan vaimoni siskon tytöltä läjän epämääräisiä ämpeekolmosia...yhden kansion nimenä oli Eluveitie- mikä hiton Eluveiti?. "Se on sellaista säkkipilli ja haitariheviä"...just joo, kuulostaapa hyvältä idealta. Ja mitä vielä...kyse oli Eluveitien - Spirit nimeä kantavasta albumista. Kun albumin toinen kappale, Uis elveti oli edennyt melkein loppuun, olin myyty. Bändihän oli mieletön! Asiaa saattoi auttoi kyllä se, että olen aina pitänyt irlantilaisesta kansanmusiikista- en vain ole kehdannut kenellekään asiaa tunnustaa. Eluveitie ammentaa musiikkinsa perustan nimenomaan omaan kelttiläisestä mytologiasta ja kansanmusiikista- yhdistettynä death metalliin ja lisättynä keskiaikaisilla soittimilla...kuulostaako pervolta? Voi olla, kyse on musiikista josta joko pitää tai sitä inhoaa. Tätä musiikkia on hankala, jos ei mahdotonkin verrata mihinkään perus jumppaan, musiikkiin jota kuunnellaan Novalta samalla kun käristetään broilerin suikaleita.

Mutta, asiani ei tällä kertaa koskenut musiikkia- satuinpa vain aloittamaan kirjoittamisen kun juttu oikeastaan tuli ihan itsekseen ruudulle. Ap. ajatukseni oli kebab- joo-o, kebab, ruoka jota syödään kun itse ei viitsi laittaa safkaa. Ainoa ongelma jutun kirjoittamisessa kebabista on se, että en tänään kuitenkaan ole syönyt kebabbia...päivällä takapihan aitaa maalatessa vain kuolasin ajatukselle että palkitsen itseni työn jälkeen rullakebabilla. Aitaa maalatessa riimittelin päässäni jo valmiiksikin jutun kebabista jonka olisin syönyt- mutta en syönyt ja kebabin ja kebabin kaltaisten ruokien kehittymisestä...ja siitä että miksi juuri kebab on suomessa niin suosittua. miksi ei jokin muu pikaruoka? Miksi missään ei myydä poron-, hirven- tai lampaan tai ihan sama minkä elukan lihasta tehtyä käristystä joka on kääritty vaikka ohrarieskaan? Miksi ihmeessa täällä huitsin nevadassa syödään jotain h******* kebabbia kun muutakin olisi tarjolla? En väheksy välimeren alueen ruokakulttuuria- päinvastoin. Alueella jossa on eletty kohtuu sivistyneesti parituhatta vuotta ei voi väheksyä. Ei sitä kuitenkaan tarvitsisi katsoa polvillaankaan. Minkä takia kaikki ns. pikaruoka on tuontitavaraa ja jostain ties mistä kotoisin? Tai minkä ihmeen takia takia turkin poijjaat saavat kebabinsa myytyä vaikka Posiolla kun meikäläiset eivät saa pottumuusin teosta kannattavaa edes 50-vuoden harjoituksella? Ei taaskaan pieni ihminen ymmärrä...en ymmärrä sitäkään että minkätakia kaikki mikä on jostain muualta kuin Suomesta peräisin on aina olevinaan parempaa kuin Suomalainen. Itsekin syyllistyn tähän usein. tiedän. Monikulttuurisuus ja perinteinen sekoittuminen on hyvä juttu- henkilökohtainen mielipiteeni, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki läheltä oleva pitäisii unohtaa. Päinvastoin. Miten ulkomaisista vaikutteista voi muodostaa oman mielipiteen ilman että tuntee ensin oman maansa perinteitä?

Plääh...kello on paljon ja fiksumpi kaveri olisi jo nukkumassa- ensimmäinen adjektiivi kertoo kylläkin sen, että miksi itse en vielä sängyssä ole.

Ai niin, meinasi unohtua...miksikö en syönyt kebabbia vaikka siitä kovasti höyrysin? No mieleni teki vielä enemmän pitsaa- Opera valksosipulilla...nam nam.