Lämmin sää laittaa elimistön sekaisin...syöminen vain unohtuu ja vaikka se mielessä kävisikin niin ei aterian valmistamiseen viitsi tuntikausia käyttää aikaa. Jahka tämä Suomen kesä palaa tavallisiin uomiinsa niin eiköhän ruuanlaitolle ja blogillekin heru jälleen enempi aikaa...juuri nyt aurinko vie voiton hellasta ja läppäristä.

Lämmin munakoiso-kalasalaatti

  • 300 g lohen ruodotonta filettä
  • 200 g pangasiusta
  • 1 iso munakoiso
  • 2 punasipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 10 lehteä tuoretta basilikaa

Siivuta munakoiso pitkittäissuunnassa 2 sentin paksuisiksi paloiksi. Siivuta sipulit 1 sentin paksuisiksi ja halkaise paprika ja valkosipuli. Sivele munakoiso ja punasipulisiivut oliiviöljyllä ja ripottele päälle mustapippuria, laita pulitettu valkosipuli leikkauspinta alaspäin. Paahda kasviksia uunin ylimmällä tasolla viitisen minuuttia 250C. Paprika tarvitsee vielä viisi minuuttia lisäaikaa jotta sen kuori mustuu..eli munakoiso, punasipuli ja valkosipuli pitää ottaa aikaisemmin pois uunista.

Suikaloi munakoiso. Muusaa valkosipuli yhdessä balsamicon kanssa tahnaksi ja sekoita se munakoison ja sipulin kanssa. Laita paahtuneet paprikan palat muovipussiin muutamaksi minuutiksi ja kuori ja paloittele ne sen jälkeen.

Kypsennä suolalla ja pippurilla maustetut kalafileet uunissa 225C/10 minuuttia. Paloittele kalat ja yhdistä ne salaatin joukkoon.

Salaatti tarjoillaan lämpimänä- maut kuitenkin vain paranevat yön aikana ja salaatti onkin melkein parempaa vasta seuraavana päivänä...ulkonäkö on kuitenkin jo menettänyt parhaimman loistonsa.