Vihdoin viimeinen sai Paahtajakin aikaiseksi kokeilla netissä jo legendaksi muodostunutta Beer butt chickeniä...tuttavallisemmin "Broileria jolla on olutta hanurissa". Alkuperäisessä reseptissä herkku kypsennetään grillissä epäsuoralla lämmöllä. Oma grillauskalustoni on kuitenkin hävettävän heikko...yhdellä polttimolla varustettu "matkakaasugrilli"- vekotin jonka pelkkä omistaminen laskee pisteitäni gastronomien ranking-listalla jonnekin wannabee-kokkien tasolle...ainakin lajin ollessa grillaus. Rehellisesti tunnustettuna en ole tänä kesänä grillannutkaan kuin kahdesti, ensimmäisen kerran pääsiäisenä- kärvensin muutaman makkaran melkein syömäkelvottomaan kuntoon. Toinen kerta oli sitten Juhannuksena, silloin esittelin kyläilemassä ollessani mielikuvitustani lajissa jossa pääosaa esitteli possun sisäfile ja tuulesta temmattu täytettyjen tomaattien ohje. Sinänsä harmi ettei kyseistä ruuanlaittosessiota tullut kuvattua ja sen myötä dokumentoitua jälkipolville.

 

Päätön kana. Anteeksi, päätön broileri valmiina lautaselle.

Muttta nyt asiaan...kaikki itseään kunnoittavat ruokablogistit ovat jo aikapäiviä sitten kirjoittaneet jutun jota koristaa irstaan näköinen sheivattu tipu...anteeksi, tarkoitan siis broileria joka likaisen mielikuvituksen omaaville tuo mieleen irstaan näköisen sheivatun tipun, sitä minkä mielikuvan tipun sisuksiin työnnetty kaljatölkki aiheuttaa en sano mitään. Moraalin vartijoita, ja niitä jotka ottavat kirjoittamani tosissaan voin lohduttaa ajatuksella kalkkunan täyttämisestä...jep, mielikuvanne on luultavasti ihan oikea. Taidan pitääkin tämän mielessäni Joulun bloggailuja miettiessäni.

Reseptin ideanahan on se, että olut hoyrystyessään mehevöittää brilerin sisältä ja estää sen kuivumisen. Oluen sekaan voi pistää mitä tahansa maustetta joka ainakin periaatteessa maustaa myös broilerin...varmaan päälle pelaajat kaatavat mausteet reilulla kädellä suoraan tipun sisuksiin. Samaten pintamaustaminen kannattaa tehdä ronskisti, mieluiten yksi ruokalusikallinen enemmän mitä ajattelit on hyvä nurkkisääntö melkein mille tahansa mausteelle. Resepti myös toimii hienosti- broileri ei varsinanaisesti oluelta maistu mutta sisusta on mehevää...oluen sijaan luultavasti myös Cokiskin luultavasti toimisi, uskoisin ainakin.

Tipu käänsi ujouttaan selkänsä kuvaajalle.

Olutpeppukana uunissa

  • 1 pakasterbroileri
  • pintamaustamiseen jotain valmista tai itse tejtyä mausteseosta. Itse käytin 3 rkl Turkista ostettua "broilerimaustetta" ja savusuolaa.
  • Sisuksiin: puolikkaan sitruunan mehu puristettuna, basilikaa, timjamia ja mustapippuria kaikkia n. 1/2 rkl
  • puolikas tölkki olutta.

Pakastebroileri sulatetaan. Pintaan hierotaan jotain (melkein mikä tahansa käy) mausteseosta. Sisuksiin jotain yrttiä ja sitruunan mehua. Oluesta hörpätään puolet pois ja broileri istutetaan tölkin päälle. Koko komeus kypsennetään kiertoilmalla 175C/n. 75 minuuttia.