Miten jauhoista ja vedestä tehdyn ohuen leivän teko voi olla näin vaikeaa? Nyt kolmannella kerralla sentään tortillani jo onnistuivat niinkin hyvin että niitä kehtaa tortilloiksi nimittää. Ongelmaksi muodostui ainoastaan raaka-aine...eihän Suomessa myydä oikeaa Masa harinaa!!! Kaupoissa myytävällä maissijauholla ei ole mitään tekemistä masan kanssa vaikka molemmat maissia ovatkin. Jos joku tätä lukeva sattuu tietämään paikan josta Masa harinaa voi hankkia niin otan vinkit mielelläni vastaan.

Masan puutteessa jouduin turvautumaan huonoihin korvikkeisiin...jauhoina käytin puolet polenta- eli tavallista maissijauhoa ja puolet sitten ihan kokojyvävehnäjauhoa. Kuten jo ehdin mainostamaankin- poikkeuksena aiempaan kertaan tortillat onnistuivat kohtuullisen hyvin.

Tortillat (ohjeella tulee 4 isohkoa)

  • 120 g täysjyvävehnäjauhoa
  • 100 g maissijauhoa
  • 1/2 tl jalopenojauhetta
  • n. 1 1/4 dl kylmää vettä
  • ripaus suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi. Mikäli taikina murenee niin lisää tilkka vettä...tai jos taikina jää kiinni niin lisää ripaus jauhoa. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele ne palloiksi. Peitä pöytä tuorekelmulla ja kaulitse kelmun läpi taikina ohueksi levyksi. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja paista tortilloja n. 2 minuuttia per puoli...pintaan saa tulla tummia pilkkuja mutta palaa ne eivät saisi. Turha sanoakaan ettei pannun viereltä ole suotavaa lähteä minnekään.

Tortillat ovat paistamiseen jälkeen kovia ja rapeita. Pehmeiksi ne saa peittämällä muutamaksi minuutiksi vaikka pyyhkeellä. Käytä tortillat kuten käyttäsit kaupasta ostettujakin.