Tapojeni vastaisesti ostin jauhelihaa...ei, hampaani eivät ole tippuneet enkä ole joutunut letkuruokintaan. Pitkän työreissun jälkeen haahuilin jetlagissa keskellä Cittaria eivätkä aivoni suostuneet suoltamaan ulos mitään käyttökelpoista ideaa päivän ruuaksi...jälkikasvun toive oli se perinteinen; "Ihan sama kunhan se ei ole pahaa"- hieno juttu, tuohon aina pyrinkin mutta jälkikasvun puheiden mukaan en aina siinä onnistu...kehtaa vielä väittää että harrastan keittiössäni kemiallisia kokeita omituisilla kasviksilla joita ei ole tarkoitettu ihmisille laisinkaan (tai ei ainakaan 9-vuotiaille pojille).

Niin ostin jauhelihaa...naudan sellaista, nödee en suuhuni laita kuin pakon uhalla ja senkin uhkan alla ennemmin alan vegaaniksi kuin toimin elintarviketeollisuuden jätehuoltoyksikkönä. En ole ostanut muuten jauhelihaa yli vuoteen...en ymmärrä miten jauhettu liha voi olla halvempaa kuin jauhamaton? Jos tuote säilyy huonommin ja vaatii enemmän työtä niin miten hinta saadaan halvemmaksi kuin käsittelemätönm tuote? En ymmärrä mutta onneksi minun ei tarvitse kaikkea ymmärtääkään...Mää vaan pissaan ja kakkaan, muut saa selittää.

Mutta se Mössö...jauhelihaa, kasviksia ja makaroonia sotketaan keskenään ja syödään ketsupin kera. No ei ihan sentään...perinteinen pelkkään lihaan ja makarooniin sekoittamiseen perustuva ei onneksi uppoa jälkikasvuun- ei kuulemma maistu millekään...Hard Rock ja Hallelujah, ihan hukkaan ei 9-vuoden aivopesu ole mennyt.

Makaronimössön

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 pientä punasipulia
  • 1/2 punainen paprika
  • 10 siivua aurinkokuivattua tomaattia
  • tilkka tomaattien öljyä
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 4 valkosipulkin kynttä
  • 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dl vettä
  • ripaus (savu)suolaa
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • chiliä maun mukaan...
  • 1 rkl paprikajauhetta

Silppua kasvikset. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää loput kasvikset...varo ruskistamasta niitä, nopea sekoitus riittää. Lisää tomaatit, mausteet ja vesi, kiehauta. Anna hautua noin tunti.

  • 150 g pestomakaronia
  • 150 g tavallista makaronia

Keita makaronit ohjeen mukaan kypsäksi. Sekoita jauhelihakastike ja makaronit...tarjoa välittömästi vaikkapa salaatin kera.