Oukei, homman nimenä seuraava- ihan tavallinen arkiruoka ilman mitään kiemuroita ja ihan omassa keittiössä tutuilla ja turvallisilla välineillä...kyse ei ole mahdottomasta tehtävästä mutta vähän aikaa on vierähtänyt ihan tavallisesta ruokajutusta ilman minkäänmaailman filosofiointia.

Tällä kertaa uhriksi päätyi broilerin suikaleet, jos ihan tarkkoja ollaan niin päätyivät ruokalistalle jo eilen kun otin paketin jääkaappiin sulamaan. Päivällä kun kävin kaupassa niin silmään pisti kuin tilauksesta punaisen lapun mozzarella paketti- kun hintana on 50 senttiä mozzarellasta niin päivämäärällä ei enää ole niin väliä, sanokoot ronkelit mitä tahansa. Toisena sattumana oli tarjouksessa ollut suippopaprika, hintaa en kyllä edes muista mutta oli jo aamulla tuuminut tekeväni paprikasalaatin- ja koska kaapissa oli jo entuudestaa yksi parhaat päivänsä ohittanut vihreä paprika...juuh, nyt nuotit olikin selvät, no alunperin ajattelin tekeväni ihan tavallisen paprikasalaatin ja heittäväni sekaan silputun mozzarellan, sattuma teki kuitenkin tepposet ja muutin suunnitelmaa kesken ruuanlaiton. Paprika kun osoittautui maultaan vaisuhkoksi ja päätinkin tehdä siitä lämpimän version- ihan tekemisen ilosta ja siitä syystä etten ole vähään aikaan lämmintä salaattia tehnytkään. Lisukkeeksi vielä spagettia, ei itselleni vaan muksuille jotka tuskin olisivat riemua repineet ainakaan tuosta salaatista.

Broileri-Mozzarellakastike

  • 300g maustamattomia broilerin filesuikaleta
  • 1 isohko sipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • pari kierrosta mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • 2.5 dl kermankorviketta, 4% ns. valmiiksi paksua
  • n. 2 dl maitoa
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Kuullosta silputtu sipuli. Lisää broilerin suikaleet ja ruskista ne kevyesti. Lisää valkosipuli ja pippuri. Sekoita ja kaada kermankorvike pannulle, anna kiehahtaa ja lisää maito mikäli et halua erittäin paksua kastiketta. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, lisää silputtu mozzarella juuri ennen tarjoilua (muutoin juusto sulaa likaa).

Lämmin paprikasalaatti

  • 1 punainen paprika, mielellään suippo mutta oikeastaan ihan sama
  • 1 vihreä paprika
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 iso porkkana
  • 2 punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä kuullotukseen
  • 3 rkl kuorittuja auringonkukan siemeniä

Lämpimän salaatin teossa tärkeää on etteivät raaka-aineet pääsee liikaa kypsymään. Omasta mielestäni kasvisten pitää antaa purutuntumaa ja muutoinkin niiden pitää olla ainoastaan lämpimiä, ei kypsennettyjä.

Suikaloi porkkana noin puolensentin vahvuiseksi tikuksi. Laita pannu levylle samaanaikaisesti kun lisäät spagetin veteen (muussa tapauksessa kasvikset kypsyvät liikaa). Kuullota porkkasuikaleita noin neljä minuuttia keskilämmöllä eli puolet spagetin keittoajasta. Lisää sipulisuikaleet ja heti perään paprikasuikaleet. Sekoita hyvin ja lisää silputtu valkosipuli ja auringonkukan siemenet.

Muutama sana lopputuloksesta...hyväähän tuo, varsinkin tavalliseksi alta puolentunnin tehdyksi arkiruuaksi. Jos salaattia haluaisi vielä kehittää niin broilerin suikaleet voisi lisätä suoraan siihen heti ruskistuksen jälkeen- ja mozzarella ihan kylmiltään valmiin salaatin päälle. Kastike puolestaan on yksi omista perusohjeista josta raaka-aineita ja mausteita lisäämällä saa aikaiseksi vaikka mitä.