Sanovat että nälkä on paras mauste- ihan väärässä ei  vanha viisaus ole. Muistan vieläkin kuinka hyvältä maistui juusto-kurkkuruisleipä vuonna -94 kun leivät olivat muhineet muutaman tunnin repussa auringonpaistessa. Jos leipiä ajattelisi vain hygieniapassitasolla niin ei taitaisi leivät läpäistä kuluttajasuojan tasoa. Pehmentynyt ruisleipä jonka päällä on epämääräisesti kurkkua muistuttavia vihreitä marsilaisia ja juustoa josta ei voi tietää että kuuluuko sen ollakin venyvää...hyvältä ne kuitenkin eväänä maistuivat.

Tämänketainen juttu ei kuitenkaan kerro kurkusta eikä juustosta, ei se kerro kyllä edes voileivästäkään. Juttu kertoo raejuustosalaatista johon kuuluvaa tonnikalaa en raskinut ostaa kaupasta. Homma meni niin, että olin evään hakureissulla Lidlissä, tässä Jurgenin lahjasta e-aineista pitäville kuluttajille. No kauppaan mennessä tiesin jo haluavani iltapalaksi raejuustoa ja tonnikalaa- halpaa, hyvää ja proteinipitoista, nam nam. Mutta mitä v*****! Tavallien ajoverkoilla pyydetty tonniakalaa vedessä maksaa 1.58 ekeä! Ei jumalauta! Nyt pomppas! En vamaan maksa tonnikalapurkista noin paljoa! Tonnikalan maku ei niin ihmeellinen ole että siitä viitsisi tuota maksaa, ei ikinä- olkoot, sinne jäi tonnikala. Muistin kyllä jo samalla kotona odottavan broilerin fileen jota olin suunnitellut huomiselle evääksi- evääksi se päätyykin mutta hieman eri muodossa kuin ap. tarkoitus oli...sekaan meni vähän muutakin.

Broileri-raejuustosalaatti

  • 1 paistettu broilerin file
  • 400g raejuustoa
  • 1 tomaatti
  • 1rkl kaprista
  • 1 tomaatti
  • muutama suolakurkun siivu
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1/2 punainen paprika

Silppua liha, paprika ja tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Itse olin sen verran nälissäni että unohdin maustaa salaatin...mustapippuri ja tilkka sitruunamehua toimisi tämän kanssa vallan mainiosti.