Heitänpä lyhyen insertin vanhoilta tulilta kun uusia ei ole tullut tuumittua. Elikkäs, suofutisreissulla tuli tehtyä hamppareita viidelletoista raavaalle miehelle, harmittelin reissun jälkeen kun en älynnyt ottaa kuvaa siitä toiminnasta. No viikon takaisella mökkireissulla tein taas hamppareita, sillä erää kuitenkin viidelle lapselle ja yhdelle raavaalle miehelle eli itselleni.

Tuo jauhelihapihvien pyörittely avotuliolosuhteissa osoittautui viimeistään nyt kyllä oikeaksi onnenkantamoiseksi...safkaa joka on hyvää-, edullista ja vielä kelpaa kaikille- jopa lapsille. Poikkeuksena aikaisempaan pihvien paistamiseen- paistoin pihvit tälläkertaa Muurikan paellapannulla- aikaisempiin kokemuksiin tukeutuen voin kyllä suositella käytettäväksi sitä ihan perinteistä Muurikkaa, on meinaan parempi tuohon tarkoitukseen.

Reseptiä pikkasen tuunasin, en paljoa mutta vähän kuitenkin.

Jauhelihapihvit part 2

  • nautasika jauhelihaa 700g
  • 1 pss sipulikeiton aineksia
  • n. 1dl sämpyläjauhosekoitusta
  • ripaus suolaa
  • n. 2rkl savunmakuista salsakastiketta
  • n. 1/2 prk olutta

Kaikki ainekset vaivataan sekaisin ja paistetaan pihveiksi. Syödään sellaisenaan tai tarjoillaan hampurilaisena.

Heitän loppukevennykseksi ja ihan omaksi ilokseni kuvan lasten makuun sattuneesta uudesta hitistä...hitin nimi on pekoniin kääritty lihapulla joka on paistettu nuotiossa.

Kuva on irstas-, ällöttävä ja melkein jo loukkaa suomalaisia lihantuottajia...siis siksi koska kotimainen ja takuulla oikeaa rasvaa ja lihaa sisältävä pekoni on kääritty ns. lihapullan ympärille. No joo, moka oli omani koska itse menin heittään puolitosissaan että pekonin voi kääriä lihapullan ympärille antamaan lihan makua.