Huomasin juuri alkavani kirjoittamaan ensimmäistä virallista jälkiruokareseptiä ikinä. Pikkumakea ei varsinaisesti koskaan ole kuulunut suosikkeihini, yleensä skippaan jälkkärit ja otan pelkästään kahvin, kyse ei ole siitä etten pitäisi makeasta, jälkiruoka tarjotaan vain väärässä kohtaa ateriaa...tai vain liian aikaisten, jotain sellaista, en tiedä.

Valutettu jogurtti hunajalla on kreikkalaisen keittiön klassikko, Jaurti me meli. Nimensä mukaisesti "vain" jogurttia ja hunajaa, monimutkaisemman muunnoksen mukaan sekaan lisätään hippunen raastettu sitruunaa ja pähkinöitä. yksinkertaisesta mutta hyvää! Söin tätä Välimeren herkkua vastikään Kreikkalaisessa ravintolassa, pääruuan valinta meni vähän huti, huomioni oli kiinnittyneenä ruokalistan sijasta johonkin ihan muuhun, valitsin sitten noin kahden sekunnin harkinnan jälkeen kuhaa...kuka tilaa kuhaa Kreikkalaisessa ravntolassa? Hyvää kuhakin oli, juuri sopivan meheväksi paistettua, ei vain kovin kreikkalaista. Jälkiruuan kohdalla ajattelin sitten paikata erheeni, jogurttua ja hunajaa...takuulla alkuperäistä.

Tämä on jo ihan oma versio.

  • 2 dl Turkkilaista jogurttia, kreikkalaista ei tiettävästi Suomesta saa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl pähnäsekoitusta
  • n, 2 tl juoksevaa hunajaa

Sekoita sitruunan kuori jogurtin sekaan. Lisää pähkinät ja sekoita nekin"kevyesti", lisää lopuksi hunaja mutta älä sekoita ennen tarjoilua.