Basilikalla maustettua balsamicoa...vai balsamicolla maustettua basilikaa? Paremminkin kait balsamicoon säilötty basilika. Ajatuksen tähän (jota en reseptinä pidä)- tuli siitä, että eilen kaupassa käydessä mukaan tarttui harvinaisen hyvälaatuinen ruukkubasilika. Kauhean paljoa en basilikasta eiliseen salaattin käyttänyt...kiireinen viikko alkamassa ja ylikypsäksi kasvanut basilika keittiön pöydällä...mitä oikein tehdä? Pienemmästäkin voi ihmispoloisen maailma järkkyä, mikään ei sitäpaitsi harmittaisi parin päivän kuluttua enempää- siis jos parin päivän kuluttua olisin huomannut basilikan tehneen itsemurhan olemattoman valaistuksen johdosta.

Basilikaa voi kuulemma myös pakastaa, pakastamisessa on se huono puoli ettei sivutuotteena synny basilikalta maistuvaa balsamicoa...

Balsamicoon hukutettu basilika

  • 1/2 ruukkua kaupan basilikaa
  • 2 dl vaaleaa balsamicoa

Nypi basilikan lehdet kokonaisina lasipurkkiin (desinfioituun sellaiseen). Kaada päälle balsamico. Anna maustua muutama päivä jääkaapissa.

Basilikan voit käyttää samaan tapaan kuin käyttäisit tuoretta. Hyvä käyttökohde on omasta mielestäni esim. raejuuston/raejuustosalaatin maustaminen. Maustunutta balsamicoa voi käyttää salaatinkastikkeena, kalan/ broilerin maustamisessa tai mietojen marinadien raaka-aineena.