Maksan kanssa pönttöön kannattaa laittaa myös muuta mukavaa. Shalotti- ja valkosipuli ovat ainakin herkkua, paprika myös. Olen kuullut joidenkin savustaneen laakeassa astiassa myös öljyä, idea jota on pakko vielä itsekin kokeilla.
Maksaa ja sipulia, ruokaa jonka kauneus on katsojan silmissä.
Savustettua (poron vasan) maksaa
- 1 poron vasan maksa
- suolaa, valkopippuria
Puhdista maksasta kalvo. Hiero pintaan reulusti suolaa ja valkopippuria. Kiinnitä maksan keskelle digitaalisen paistomittarin anturi ja savusta kunnes sisälämpötila on 60C. Aikaa siihen menee jotain 20 miniuuttia.
Tarjoile perunoiden, kermakastikkeen ja jonkin makeas kanssa. Savustettua maksa toimii loistavasti myös ruisleivän päällä.
Tarjoile perunoiden, kermakastikkeen ja jonkin makeas kanssa. Savustettua maksa toimii loistavasti myös ruisleivän päällä.