Huomaan alkavani jo toistamaan itseäni...aloitan jo kolmannen jutun jonka starana saa kunnian toimia possun file! Tällä kertaa vuorossa on file nimeltä sisäfile. Syy tähän? Olisiko aika keksiä jo uutta tai vaihtaa vain aihetta? Niin, no- tai minkä ihmeen takia? Pitäväthän portugalilaisetkin kunnia-asianaan että osaavat tehdä kapakalasta vuoden jokaisena päivänä erilaisen ruuan...joten miksi minä en sitten voisi kärtsätä possun filettä? Niin, se ensimmäisen kiven heittäkööt joka parhaimman osuman haluaa (vai miten se taas menikään)! Ei vaiskaan. Jos totta puhutaan ja minähän en muusta puhukaan kuin siitä, niin syy tähän possun yleisyyteen viikonlopun valuraudalla on oikeastaan se, että possun fileet ovat nykyisin edullista ja takuuvarmasti hyvää lihaa. Verrattuna naudan vastaaviin paloihin, on takuulla murea ja kotimainen Sika vain murto-osan mansikin parhaista paloista.

Oukei. Jutun aiheena oli possun sisäfile. Tarina menee niin, että ostin perjantaina kaupasta possun sisäfileen ja tarkoitus oli tehdä siitä lauantaina kokonaisena paistettua curry-possua. Eipä tullut tehtyä. Oltiin päivä liikkeellä Ikean lihapullilla joten sika sai röhkiä yhden yön lisää jääkaapissa. Sunnuntain koittaessa karmean huomion että olin unohtanut laittaa fileen marinoitumaan! Kääsh! Se siitä seuraa kun on sama pää keäst ja talvet. No onneksi peli ei ollut vielä menetetty vaikka toinen erä olikin lopuillaan. Pientä pintamaustetta tiskiin ja ruokalaji toiseksi- eihän tuloksena voi olla muuta kuin hyvää! Oma kehu on paras kehu ja vaimon kehu vielä parempi...lopputuloksena possun noissetteja kermaisessa paprika-sipulikastikkeessa- eiiii paha! Sanon minä.

Homma meni näin...

 • marinoimaton possun sisäfile, n. 700g
 • 2 rkl soijaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl mustaapippuria
 • 1 rkl limen mehua
 • 1/2 tl suolaa
 • voita paistamiseen

Leikkaa file n.4cm paksuihin paloihin. Painele paloja kevyesti mutta älä liikaa etteivät ne ala muistuttaa pihviä. Sekoita muut ainekset keskenään (mikään ei estä muuttamasta mausteita oman mielen mukaiseksi) pyörittele lihat mausteseoksessa. Anna lihojen marinoitua jääkaapissa niin kauan kuin voit...itse jätin koko marinoinnin n. 5 minuuttia kestäväksi tapahtumaksi- hyvää siitä tuli siltikin. Kuumenna valurautapannu 2/3 teholla ja heitä nokare voita pannulle, ruskista noissetit molemmilta puolilta nopeasti...

 • 1/2 punainen paprika
 • 1 ns. kevät sipuli varsineen
 • 2.5 dl kermankorviketta

...lisää silputut kasvikset, pienennä lämpö 1/3 teholle. Kuullosta kasviksia muutama minuutti koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää kermankorvike ja sekoita. Anna tuotoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia.

Tarjoa kyytipoikana vaikka keitettyjä perunoita, ei muusikaan varmasti pahaa ole. Tämä on muuten ruokia jonka seurana toimii ne kuuluisat ja huonomaiset etikkasäilykkeet. Muutama punajuuren ja suolakurkun siivu tekisi annoksesta lähes täydellisen...ja joita en kyllä itse laittanut. No ihan tavallinen jäävuori-kurkku-tomaattisalaattikin toimii tämän kanssa ihan jees.

...ai niin. Pikku tujaus sinappia kastikkeeseen ennen haudutusta tekee muuten terää kuten sianlihanruokiin yleensäkin. Ugh! Olen puhunut!