...höystettynä currylla, chilillä ja sitruunaruoholla. Taas tuli tehtyä ruokaa jonka nimeäminen on vaikeampaa kuin itse ruuan teko. Ruokapöydän vakiovieras, pangasius on jälleen jutun aiheena...kala joka syrjäytti omalla lautasella kalapuikon ja Norjan lohen, ei ihan huono saavutus kalalta josta en ollut edes kaksi vuotta sitten kuullutkaan. Tämän päiväinen pangasius valmistui ilman ihmeempiä etukäteissuunnitelmia...tai siis anteeksi, fileet oli tarkoitus valmistaa kuten Noora omassa blogissaan valmisti broilerin filleet,mutta hieman maustetumpana versiona. Muisti teki kuitenkin tenän ja jätin ostamatta maustamattoman jogurtin koska luulin sitä olevan jo jääkaapissa, ei ollut. Yhden jogurttipurkin takia en viitsinyt lähteä kauppaan, en varsinkaan töiden jälkeen enkä niin nälkäisenä kuin tänään (tai siis eilen). Jokatapauksessa, kaapissa oli vihreää curry-pastea, sitruunaruohotahnaa ja chilikastiketta- ja tietysti niitä seesaminsiemeniä...kun ainekset on tällaiset niin kovin pieleen ei voi mennä. Thai-kalaa jos ei ihan aitoa niin jostain sieltäpäin kuitenkin...nälkä ei lue lakia, ei edes ruokafasistilla.

Thai tyylinen pangasius

  • 2 isoa pangasiuksen filettä
  • 1 rkl vihreää curry pastea
  • 2 tl sitruunaruohoa (purkista)
  • n. 2/3 dl makeaa chilikastiketta- voit korvata voimakkaammalla jos haluat
  • 1-2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä

Sekoita curry, sitruunaruoho ja chilikastike. Kaada seesaminsiement lautaselle. Kasta pangasiuksen fileet maustetöhnässä ja pyörittele sen jälkeen seesaminsiemenissä. Paista 250C/ 10 minuuttia.

Tarjoile wokkivihannesten ja nuudelin kera. Voin suositella tätä varauksetta nopeaksi arkiruuaksi...nopeaa, hyvää ja terveellistä.