Yksinkertainen on kaunista, ainakin joskus, ei kuitenkaan aina. Arjen keskellä tulee joskus kuitenkin keksittyä sovelluksia tutuista ruoka-aineista joita ei suunnittelemalla saisi välttämättä koskaan aikaiseksi...ideana jossa kaikki kaapissa oleva kipataan pannulle ja sen jälkeen aletaan ihmettelemään ruualle nimeä...

...tämä ei ole sentään sellainen ruoka.Tiesin jo pannuja levylle laittaessa tekeväni Pinaatti-tomaatti-sieniomeletin. Nimi oli vain niin pitkä etten jaksanut otsikkoon laittaa, hyvän otsikkotilan tuhlausta. Ruoka on itsessään (kait) omeletin peruskaavaa noudattava, paistetaan löysä munakas toiselta puolen, kaadetaan kypsät täytteet ja taitetaan omeletti umpeen...saa jäädä sisältä löysäksi. Helppo, nopeaa, sovellettavissa mille tahansa aineksille.

Koiranoksennus? Noup, Omelette aux épinards, aux tomates et aux champignons- ettäs tiedätte. Tiedän muuten itsekin, että kuva on hanurista. Blogia ei ole pakko lukea, pidätän itselläni täyden oikeuden vastata blogini sisällön laadusta tai laaduttomuudesta...enkä ota ainuttakaan parannusehdotusta vastaan ainakaan kuvien laatuun liittyen.

Omeletti kaikella hyvällä

  • 4 munaa
  • 1 kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Vatkaa munat ja kermaa. Lisää suola ja pippuria. Kuumenna pannu 50% teholle, sulata voi ja lisää munaseos. Sekoita lastalla rauhallisesti kunnes omeletti alkaa hyytymään. Pienennä lämpöä ja kypsennä omelettia niin että pinta hyytyy ja pohja pysyy juuru ja juuri kasassa.

Täyte:

  • 1 pihvitomaatti, sisus poistettuna ja silpuutuna
  • 1 shalottisipuli silputtuna
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 jumbo-herkkusieni silppuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

Ruskista kaikki ainekset kevyesti, lisää kerma ja kiehauta, keitä kerma nopeasti kasaan. Lisää täyte omeletin toiselle puolelle, taita toinen puoli kanneksi.