Nopean arkiruuan ei tarvitse välttämättä olla tylsää, pelkkää polttoainetta jolla pysyy liukuhihnalla pystyssä. Pangasius on kaukaisesta alkuperästään ja omituisesta nimestään huolimatta omassa keittiössäni se arkinen raaka-aines jota tulee käytettyä kun muutakaan ei mieleen tule. Maun puolesta pangasius hakkaa pussilohen mennen tullen ja palatessa ja onpa se vielä terveellistäkin. Mausteiden suhteen pangasius on neutraalihko joka toimii melkein minkä tahansa teeman laukaisualustana...ainakin omasta mielestäni, joku toinen voi olla toista mieltä.

Huolimatta nimestä jossa sana parmesaani komeilee ihan ensimmäisenä, ei resepti ole juuston kyllästämä, parmesaani on pelkästään mauste joka hyvin sopii vähärasvaiselle kalalle.

Parmesaanipangasiusta

  • 2 isoa pangasiuksen filettä
  • pieni nokare parmesaania (noin sokeripalan kokoinen per file)
  • ripaus mesquite pekonisuolaa
  • ripaus paprikajauhetta

Raasta juusto fileiden päälle. Ripottele päälle mausteet. Paista 225C/10 minuuttia. Tarjoa pastan tai salaatin seurassa.

Btw...oma jälkikasvuni noteerasi ruuan korkeimpaan statukseen (ja harvinaiseen)- eli "tee tätä toistekin".