Joskus ihminen näköjään alkaa toistaa itseään. Googlailin nettiä ja etsin jotain uuden tyyppistä reseptiä kesäkurpitsalle ja paprikalle. Arvatkaas löysinkö? Joo löysin, omilta sivuiltani! Viddu, sanon minä. On aikoihin eletty kun google antaa oman blogin hakutuloksiin neljänneksi- nyt meni luotto koko hiivatin internetin ääretöntä tietoavaruutta kohtaan. Mitä iloa koko internetistä jos sieltäkin tulee vastaan pelkkiä omia tuotoksia. Taidan jatkossa alkaa käyttään inovoinnin pohjana vaikka lontoon murteella julkaistuja reseptejä...pysyy sentään jokin mielenkiinto aihetta kohtaan.

Tarkemmin kun analysoin omaa toimintaani (kuulostaapa muuten harvinaisen "fiksulta"- analysoinpa omaa toimintaani koskien kesäkurpitsan käyttöä- *reps* ja *kops*- missä ne valkotakkiset viipyy pakkopaitoineen ja sinisine pienine pillereineen). No nyt sattuu oleen kesäkurpitsaan sesonkiaika eikä se maksa hirveästi mitään- paprikan sesonkiaika puolestaan on nykyisin ympäri vuoden, kiitos siitä kuuluu Pirkan Unkarista ja Hollannista maahantuomille tehotuotetuoille massakasviksille....eikä tämän ollut tarkoitus olla negatiivisessa mielessä sanottu- laadultaan nuo ulkomaan kasvatit ovat tasalaatuisia ja vielä ihan hyviä. Toisekseen paprika on kasvis jossa on hitosti C-vitamiiniä- paprikan, tai edes puolikkaan päivässä jos jaksaa rouskuttaa niin ei flunssat pahemmin haittaa ainakaan ilman omia pöljäilyjä.

Mutta, kuten Manukin tuppasi entisvanhaan sanomaan- Kansalaiset, med började...oli mulla asiaakin. Asia koski syömistä, mitäs muutakaan.

Lämmin kesäkurpitsa-paprikasalaatti

  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 isohko kesäkurpitsa
  • pari kiekkaa mustapipputia myllystä
  • 1/2 rkl kuivattua timjamia
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1rkl sitruunan mehua
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 10 kokonaista, kuivattu pientä thai chiliä. Jos ei satu oleen tai jos chili ei ole lähellä sydäntä niin pienennä määrää vaikka ripaukseen jauhetta- jos diggailet jämäkämmän makiuisesta niin voihan tuota määrää lisätäkin tai korvata tuoreella- naga tai kaksi piristää jo kummasti synkkää sunnuntaita

Pilko kaikki tuoreet ainekset isohkoiksi paloiksi- ei miksikään siivuiksi vaan reiluiksi paloiksi. Lisää loput ainekset ja sekoita. Kypsennä kannellisessa uunivuoassa (tai foliolla peitettynä) 40min./175C, ilman peittämistä kasviksista tulee uunissa kuivia.

Mukamasten Intilaista broilerin filettä

  • broilerin filettä maustamattoma TAI jos ei satu oleen niin pyyhi valmismarinadi huolellisesti pois...määrä nälän ja syöjien mukaan, itse tein 700g satsin
  • 1 rkl intialaista mausteseosta...mausteseoksen viralliselle nimelle on oikeastaan ihan sama. normi-suomalaisen suuhun ne kaikki maistuu melkein samalta
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1dl vettä

Ruskista fileet toiselta puolen ja lisää mausteseos. Ruskista toinenkin puoli ja lisää vesi. Hauduta 10 minuuttia kannen alla.

Kuvan annos on aseteltu tyylikkäästi Ikean eväsboksiin...otin kuvan huomisesta eväästä. Kuvassa näkyy myös fetaa- sitä voi lisätä valmiiseen annokseen jos sattuu sellaista oleen. Kuten tarkkanäköisimmät huomaavat- ei kuvassa näy lainkaan perinteistä riisiä/nuudelia/perunaa/makaronia. Siihen on olemassa syynsä ja jos sen puute häiritsee niin ainahan annokseen voi lisätä vaikkapa basmatiriisiä tai vaikka nuudelia.

Ai että miltäkö maistui? No broilerilta ja paprikalta. Paprika makeutuu uunissa- sitä lukuunottamatta maut pysyvät lähes ennallaan...kysehän on salaatista joka vain tarjotaan lämpimänä. Kasviksissa pysyy vielä purutuntumakin- jos siitä haluaa eroon niin silloin paloittelun kokoa tulee pienentää ja nestemäärää lisätä...kyse ei kuitenkaan enää ainakaan omasta mielestäni ole silloin salaatista.