Jatkan sarjassa "helppoa ja nopeaa"...arkiruokaa jonka valmistuessa voi tehdä jotain muuta tai sitten olla vain tekemättä mitään. Niih...tämä brousku on vielä helpompi kuin tavalliset uunibroilerireseptit. Reseptin jutska on berbere-mausteseos, mausteseos jota ilman etiopialainen keittiö ei olisi etiopialainen. Mausteseos sisältää paprikaaa, chiliä, suola, kardemumma, korianterin siemenet, kaneli, neilikka ja kuminaa...ja joskus jotain muuta. En tällä kertaa sotkenut aineksia itse, käytin Poppamieheltä ostettu valmista maustesekoitusta (ps. Poppamiehet, en mainosta ilmaiseksi- muutaman bägin Blair's sipsejä voi lähettää ositteeseen jonka saa sähköpostilla)...harvoin hyvää saa helposti mutta nyt saa. Mausteseos on hyvvää ja pika-apu aivojen ollessa koomassa töiden jälkeen. Niin broilerifileiden pintaan hierotaan vain ruby ja lihat saavat maustua muutaman tunnin, jos kello on viisi niin maustumisajan voi lyhentää sekunteihin.

Berbere-broileria

  • 3 broilerin rintafilettä
  • 3 tl berbere-mausteseosta
  • puolikypsää riisiä
  • pakastevihanneksiä

Hiero mausteseos lihan pintaan. Kippaa puolikypsä riisi uunivuokaan ja sotke pakastevihannekset sekaan. Asettele fileet päällimmäiseksi. Paista kiertoilmauunissa 175C/30-40 minuuttia.