Nyt taisin joutua polulle jolta ei ole paluuta, tein ensimmäistä kertaa itse suklaata...älkää naurako, vielä keskiviikkona en tiennyt sen olevan edes mahdollista. Kiitos tapahtuneesta kuuluu hetken mielijohteesta tehtyyn visiittiin paikalliseen luontaistuotekauppaan ja sitä edeltäneeseen netissä surffailuun. Iloni oli suuri kun löysin hyllystä kaakaonibsejä ja ties mitä muuta hyvää. Heti kotiin päästyäni oli suklaan tekoa pakko alkaa kokeilemaan...eikä se ollut edes vaikeaa eikä edes työlästä. Rakenteen (eli nibsit) jätin tarkoituksella hieman karkeaksi, ulkonäköön olisi tietysti voinut kiinnittää enemmän huomiota, puutteen annoin itselleni anteeksi koska kyse oli ensimmäisestä kokeilusta suklaan parissa.

Lopputulos oli sitten iloinen yllätys, ei se Fazerin siniseltä maistunut (kuten ei ollut tarkoituskaa)- tummalta suklaalta kuitenkin ja rakenne oli sitä mitä olin toiminutkin...rosoinen. Maun puolesta konjakki kruunasi kokonaisuuden ja toimi muutenkin hyvin intiaanisokerin kanssa. Kaikenkaikkiaan kokeilu oli onnistuntu eikä takuulla jää viimeiseksi kerraksi...aiheeseen palataan vielä tulevaisuudessa.

Kotitekoinen suklaa

  • 50g kookosöljyä
  • 80g kaakaovoita
  • 80g kaakaonibsejä
  • 50g intiaanisokeria
  • 1 rkl kuivattua karpaloita
  • 2 rkl konjakkia
  • ihan pieni ripaus suolaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa, kookosöljy muuttuu juoksevaksi 25C joten pelkkä kraanavesi riittää mainiosti. Paloittele tai raasta kaakaovoi. Murskaa kaakaonibsit ja intaanisokeri esim. morttelissa. Sulata se erittäin miedolla lämmöllä teflonkattilassa- jos omistat digitaalisen paistomittarin niin nyt se kannattaa etsiä...kaakaovoin lämpötila pitäisi olla sulaeesa n. 60C. Lisää sulaan kaakaovoihin sulatettu kookosöljy. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne erissä öljyjen sekaan. Lisää konjakki viimeisenä. Sekoita hyvin. Kaada seos lautaselle ja anna suklaan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai pakastimessa puolisen tuntia. Lohko jähmettyneestä suklaasta paloja vaikkapa veitsellä.