Viikonloppua ja runosuonen löytymistä odotellessa julkaisen helpon, nopean ja ainakin omaan makuun lähes täydellisen salaatin reseptin. Salaatin kuva on viime viikonlopulta, tarina koskee eilistä- mutta juttu on yhtälailla pätevä kaikkien tämänkaltaisten tekemieni salaattien kanssa. Harmi sinänsä ettei helpoista ja yksinkertaista ruuista- kuten vaikkapa salaateista tule useinkaan edes kirjoitettua. Itse ainakin sorrun liiankin usein olettamukseen etteivät yksinkertaiset reseptit kiinnosta ketään...itse kuitenkin luen kuola valuen ja ihaillen muiden kirjoittamia reseptejä joiden raaka-aineluettelossa mainitaan korkeintaan viisi ainesta. En tarkoita nyt mitään Kekkoslovakian aikaista lounasruokaa joka rakennettiin sianlihan ja perunan ympärille neljänä päivänä viidestä...ei sillä että perinteisessä kotiruuassa mitään vikaa olisi- varsinkaan nykyisin kun itse valmistettu kotiruoka alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.

Mutta se salaatti josta juttuni lähti...oma herkkuni, aurinkokuivatut tomaatit aiheuttavat toisinaan päänvaivaa reseptiikan suhteen. Tarkoitan nyt kuivattuja tomaatteja jotka myydään kuivana, ei öljyyn säilöttynä...olen törmännyt kahdenlaisiin kuivattuihin ja molemmat käyttäytyvät eritavoin vaikka molemmat hyviä ovatkin. Luontaistuotekaupoissa myytävät Macrobiossin tomaatit ova erittäin kuivia ja vaativat liotuksen ennen käyttöä. Toisenlaiset joita myydään ainakin Cittarissa myydään tyhjöpakattuna ovat pehmeitä ja käyttövalmita samantien...ja sitten on tietysti vielä öljyyn säilötyt ja joiden laatuun tuntuu eniten vaikuttavan kuun asento ja sukkien väri.

Rucola&tomaattisalaatti

  • tammenlehväsalaattia
  • rucolaa
  • punaista ja keltaista paprikaa
  • kuivattuja tomaatteja (niitä pehmeitä)
  • kirsikkatomaatteja
  • vaaleaa balsamicoa
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • kapriksia
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Huuhtele salaatti ja rucola. Silppua kuivatut tomaatit ja halkaise kirsikkatomaatit. Kasaa salaatti vapaavalintaisella tyylillä. Pirskottele päälle balsamicoa ja öljyä.

Jos salaatista haluaa ruokaisemman niin esim. paistettu broilerin file toimii kivasti tämän kaverina.