Kertokoon jutun kuvatus kaiken kertomisen arvoisen kokkailujeni tasosta tai ainakin intensiteetistä...tärähtänyttä ja nopeasti kasattua. Kaikkeen se ei päde- viikonloput ovat edelleen olemassa ja niitä olenkin hyödyntänyt kaikella liikenevällä energialla...arjen kokkailut ovat kuitenkin ala-arvoisessa tilassa...myönnän. 'munakas on tehty jokunen viikko sitten, en muista enkä jaksa kaivaa kalenteria esille että saisin selville milloin visiteerasin viimeksi Nääswillessä...miksikö munakkaan teko liittyy Nääswilleen? No siksi-että-kun siellä käydessä ostin tämän salamin Stockkan herkusta. Jotain kivikovaa ja varmaan ihan aitoa maalaismaggaraa from Saapasmaa. Tuotteella oli ihan oikea nimikin mutta siitä ei ole enää mitään hajua...sovitaan että makkaraksi käy mikä tahansa kovahko ja ohut salami. Jotain sellaista myydään muistaakseni myös Lidlissä, laadusta en tiedä mutta mikään ei estä kokeilemasta.

Mutta hei...tämä munakas oli oikeasti hyvää. Sellaista jota tulen tekemään uudellenkin ja voipa olla että tulen jopa kanssaruokailijoita makumaailmalla kiusaamaan. Voin oikeastaan luvata jo etukäteen- jos pidät Italialaisen ruuan kulmakivistä niin pidät myös tästäkin...tomaattia, kaprista, valkosipulia, basilikaa ja kaprista. Ohje olikin jo melkein siinä mutta pistetään samat ainekset nyt vielä alekkain.

Almosta original Italialainen munakas

  • 3 munaa
  • 5 sentin pätkä hyvää salamia siivutettuna
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl kaprista
  • muutama aurinkokuivattu tomaatin siivu silputtuna
  • muutama tuore basilikan lehti nypittynä
  • mustapippuria maun mukaan

Heitä salami ja sipuli kuivalle ja kylmälle pannulle. Kuumenna pannu puolikkaalla teholla kunnes salamista on sulanut hieman rasvaa pannulle. Lisää tehoa ja ruskista sipuli. Lisää loput ainekset (paitsi munat) ja ruskista nekin kevyesti. Lisää munat ja kypsennä munakas nopeasti kypsäksi.