Sain rakentavaa palautetta lukijakirjeen muodossa. Palaute koski aiempaa juttuani jossa kerroin edesottamuksistani ja näkemyksistäni Rapakon takaisesta maasta...seuraavalla kerralla suosittelen käyttämään muuten jotain muuta ajastinta kuin vanhaa taskunaurista kirjepommissa, lisäksi ajastin kannattaa laittaa oikealle aikavyöhykkeelle ennen kirjeen työntämistä kynnyksen alta...ihan en ole kyllä varma koskiko palaute juttuani mutta muutakaan yhteyttä en keksi sille että samaan aikaan ikkunani edessä poltettiin risti ja ristin ympärillä pyöri lauma henkilöitä jotka olivat pukeutuneet valkoiseen lakanaan. Huumorintajutonta sakkia sanon minä.

Siis juttu koski sushia, ei valkokaapuisia miehiä jotka oikeasti alkavat (kuuleman mukaan) olla katoava luoononvara...ne jotka diggailevat vielä kaapubileistä niin harrastavat sitä tarkasti julkisuudelta piilossa. Sanovat että paikalliset tummemman ihonvärin omaavat poliisit eivät oikein tykkää ristin polttelubileistä. Huumorintajutonta sakkia sanovat kaapumiehet.

Kuvassa saalis Persikkakaupungin sushihelvetin noutopöydästä. Oliko hyvää? Oli. Haluttaako enää raakaa kalaa? Ei..ennen seuraavaa päivää.

Kaikki Suomalaiset pitävät sushista...näin sanoi paikallinen Rapakon takainen kollegani neljä viikkoa sitten kun tein ensikosketusta paikalliseen ruokakulttuuriin. Olin kolmatta päivää Valloissa ja puhe oli lounastamisesta...työkaveri ehdotti sushia mutta en innostunut koska olin sitä jo edellisenä päivänä syönyt...toista kertaa koskaan ja ensimmäistä kertaa ravintolassa. Juttu jatkui sillä että Suomalaiset haluavat AINA ensimmäisenä syömään sushia kun Persikkakaupunkiin saapuvat, ja söisivät sitä vaikka joka päivä jos vain jonkun mukaansa saisivat.

Kaunista, niin kaunista.

Juu...samaa mieltä olen minäkin. Jos pidät kalasta ja varsinkin graavatusta kalasta niin pidät myös sushista ja sashimista. Ei suolattu kala sashimista muuten eroa kuin sillä että se maistuu enemmän suolalta- kala itsessään maistuu ihan samalta. Kun sushia tai sashimia uitetaan vielä soijassa ja wasabissa niin parempaa ja yksinkertaisempaa ruokaa on vaikea keksiä. Hyvän sushin ja sashimin edellytys on tietysti tuore kala- alennuksesta ostettu lohi ei sitä välttämättä ole. Btw...toisin kuin useimmat Suomalaiset luulevat, ei sushissa välttämättä edes ole kalaa...pääraaka-aineena on riisi. Useimmiten siinä on, mutta myös pelkkiä kasvispohjaisia on usein tarjolla ainakin ravintolassa. Sashimi on sitten sitä itseänsä, kypsentämätöntä kalaa. Eri muotoja sushista ja sashimista on olemassa lukematon määrä, kuvittelisin että aihe Japanilaisille sama kuin makkara Saksalaisille...siitä löytyy lukematon määrä variaatioita ja jokainen on omalla tavallaan oikea. Jos joku aiheesta kiinnostuu niin googlaamaalla asiasta löytynee valtava määrä knobbi-tietoutta...itse en sitä ala tässä jakamaan koska asiasta en oikeasti mitään ymmärrä.

Japanilaiset sushikokit harjoittelevat muuten ensimmäisen kolme vuotta pelkästään riisin keittämistä- lievää kunnioitusta siis tälle ruualle.

Nuo mää tein ihan itse...ennen rapakon ylitystä.

Makirullat kylmäsavulohesta

  • sushiriisiä (kuulemma puuroriisi ajaa saman asian)
  • merilevä arkkeja
  • kylmäsavulohta
  • riisiviinietikkaa
  • tuorekurkkua
  • sokeria
  • soijaa
  • wasabia
  • bambumatto tai keittiöpyyhe

Lähes kaikissa ohjeissa kehoitetaan käyttämään bambumattoa- bambumatto on ok, saman asian kuitenkin ajaa myös pesun jäljiltä jäykkä astiapyyhe.

Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Laita merileväarkki bambumatolle tai pyyhkeelle. Kastele merileväarkki varovasti vaikka pullasudilla. Kastele kädet ja levitä riisiä noin sentin paksuinen kerros merilevän päälle. Laita riisin keskelle viipaloitua kylmäsavulohta ja kurkkusilppua. Kääri rullalle maton/pyyhkeen avulla. Painele rulla tiiviiksi. Leikkaa noin 1-2 paksuisiksi siivuiksi.

Tarjoa soijaan sotketun wasabin kanssa. Makipalaa kastetaan wasabilla maustetussa soijassa...syödään, käytä tikkuja jos haluat.