Olipa tänään poitsun 5-vuotis synttärit. Varjosynttärit pidettiin jo sunnuntaina kun oltiin viettämässä pääsiäistä vaimon sukulaisissa. Kyläpaikassa tein- tai paremminkin täytin anopin tekemän 7 munan kakkupohjan kohtuu perinteisesti. Pyöräytin Päärynä-Mansikka kermakakun ilman ihmeempiä suunniteluita (harmi kun ei ole kuvaa, se kun onnistui hyvin)...mutta asiaan.

Perheessämme on tapana tehdä synttärikakku sankarin toiveita noudatellen. Varjojuhlien kakku oli poikkeus joka vahvistaa säännön. No synttärisankarin toive oli Mansikkakakku. Näiltä lasten synttäreiltä meillä on kokemuksia kertynyt jo jonkin verran ja useasti aikuiseen makuun tehty kakku ei ole uponnut lapsiin. Parille synttäreille on sitten duunattu jäätelökakku joka on aina uponnut kuumille kiville.

Reilu vuosi takaperin värkkäsin normaalihkon kermakakun jonka tein marsipaani kuorrutukseen väärinpäin. Samalla idealla tein tänään tuon jäätelökakunkin.

1239824673_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edellisenä iltana valmiiksi kaulittu kaupan punainen marsipaanikuorrute vain kakkuvuokaan- pohjalle 5dl vatkatttua kermaa ja sekaan pari litraa mansikkajäätelöä. Helppoa kuin mikä ja upposi muksuihin kuin veitsi voihin. Ihmeempää tekemisen iloa tuosta nyt ei syntynyt mutta siihen nähden että lähdin töistä neljältä ja bileet alko viideltä- oli luomus ihan passeli. (Hox. huomaa extratyylikäsCool elintarvikevärillä värjätty vitonen).

Ainoa miinus oli kakun tyhjän nopea sulaminen. Jos olisin älynnyt, niin olisin pitänyt kakkulautasta pakkasessa pari tuntia ennen kakun kasausta. Tiedänpä seuraavalla kerralla.