Tuli viime viikonloppuna piipahdettua Hyrynsalmella, vielä MM-kisoissakin ja vielä ihan osallistujana. Lajina oli suopotkupallo jota jaloutta ollaan työkavereiden kanssa harrastettu jo toista vuotta. Näille reissuille on omalle kontolleni vuosikausia jo aina osunut kokin hommat. Hommassa ei sinänsä ole mitään pahaa, onpahan kerrankin tilaisuus tehdä ruokaa heti isompi satsi ja heti isommalle porukalle- sitäpaitsi kukaan ei takuulla tule ehdotteleen kuskina olemista kun on ensin tehnyt pari tuntia safkaa. Tämä reissu ei tehnyt perinteisiin muutosta- ostin reissun kunniaksi Muurikan paellapannu jolla paellaa eka iltana teinkin, hyvääkin oli...harmi vain että en ottanut ainuttakaan kuvaa koko reissusta, nuo parinkymmenen hengen kokkaukset olisivat hyvinkin olleet kuvaamisen arvoisia.

Iltana numero kaksi mietittiin kaverin kanssa illan ohjelmaa ja kun katseltiin ympärillä olevaa porukkaa- todettiin kuin yhteisestä suusta joukkueen tarvitsevan jotain vahvistavaa...ja kyse ei ollut kossun vahvistavasta vaikutuksesta- paremminkin puskurista sitä vastaan. Tuumasta toimeen ja eikun kauppaan, matkalla hahmottui iltapalaksi ihka aito burgeri- jenkkilään muuttaneiden saksalaisten lahja maailman ruokakulttuurille. Yleiskonetta ei tuohon hätään käsillä ollut mutta mitäpä tervekätinen mies muuten yleiskoneella tekisi, ei muuta kuin boforit peliin.

Muurikkapurilaiset isolle porukalle

- 1.5 kg naudan jauhelihaa

- 0.8 kg sikanauta jauhelihaa

- 2 pss ranskalaisen sipulikeiton aineksia

- 1 tlk salsakastiketta

- 6 kananmunaa

- pieni tölkki olutta

- 1rkl mustapippuria

- 1 rkl valkosipuliyrttimaustetta

- n. 2 desiä korppujauhoa (ei mitattu)

- 1/2 rkl suolaa

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinaa vaivataan mieluummin liikaa kuin liian vähän. Annetaan makuuntua reilu tunti. Taikinasta tehdään porukan koon ja syöjien koon mukaisia pihvejä jotka paistetaan kypsiksi reilussa rasvassa muurikalla. Hyvä konsti tuntui olevan se, että pihvit ruskistetaan molemmin puolin muurikan keskellä- tämän jälkeen pihvit siirretään reunalla kypsymään kunnolla.

En tiedä oliko syynä nälkä, ulkoilma vai jokin muu mutta pihveistä tuli tavallista mehukkaampia. Oli hyvää vaikka itse sanonkin....ja harmi ettei sitä kuvaa ole. Tarttee päivittää myöhemmin jos vaikka joku olisi ottanut.