Jälkikasvu halusi synttäreilleen mageen pähkinäkakun...aiemmista pirskeistä viisastuneena tuumasin notta nyt mennään siitä mistä aita on matalin. En viitsinyt viettää iltaa hellan ja vatkaimen välissä siitä ilosta että kiikutan työpaikalle omituisen makuisen täytekakun jota kymmenestä lapsesta ehkä kaksi edes maistoi. Jep, en omista jätemyllyä joten syötän kaikki keittiöni makeat ylivuodot työkavereillani...kätevää, vältän kakkulautasen tiskaamisen ja bonuksena saan vielä mukavan miehen maineen. Paitsi että jouluisista habaneropipareista tuli lievää fiidbäkkiä, itseppä kuitenkin sanoivat että kuuma pipari piristäisi kummasti ukkomiestenkin aaton odotusta...kikkelis kokkelis, mitäs ajattelivat ääneen.

Tulee muuten melko laadukasta tekstiä tällä kertaa, jopa oma sisäinen sensurointiyksikköni tuntuu tökkivän tuotoksen kanssa. Puhe oli muuten siitä kakusta, kakusta jonka kanssa ajattelin päästä helpolla. Alkuperäisen ohjeen olen nähnyt jossin blogissa jonne se oli lainattu jostain (kait) Jenkkkiläisestä hengen tuotoksesta...en ole kyllä varma, jos joku reseptin omakseen tunnistaa niin kättä pystyyn, lupaan moikata jos ajan liikennevaloissa ohi.

Are you ready for the Rock? No, just a hip and hop!

Vaahtokarkki-suolapähkinä-suklaalakku

  • 500 geetä suklaata
  • 250 grammaa vaahtokarkkeja
  • 200 grammaa suolapähkinöitä

Silppua vaahtokarkit saksilla pienemmiksi, säästä muutama koristeeksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita silputut vaahtokarkit, suolapähkinät ja sulatettu suklaa. Kaada töhnä vaikka leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Koristele jämiksi jääneillä karkeilla. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Valmis kakku on...no hieman makeaa. Mitä muuten odotit kakusta jonka kokonaispainosta 3/4 on karkkia. Täysillä tuo kuitenkin muksuihin uppoaa, ainakin yhtä hyvin kuin jokin kermaunelma-marsipaanisydeemi jonka olisin saattanut heikkona hetkenä jopa tehdäkin.