Alkaa näköjään kevät painamaan päälle tälläkin blogistilla, ulkona paistaa aurinko, ruuat yksinkertaistuvat ja vaikka mitä muuta. Tuntuu etten ole kirjoittanut tännekään pitkään aikaan mitään...vaikka ei tässä ole kuin viikko ollut kirjoitusten välissä, tulee podettua huonoa omaatuntoa ihan turhasta. Jep ja juu. Tällä kertaa uriksi joutui lohi, Norjalaisesta kalankasvatusaltaasta Suomeen roudattu läskilohi...sellainen josta tulee loistavaa uunilohta, rasvaa löytyy eikä filettä saa oikeastaan pilattua vaikka yrittäisikin.

Yksinkertaiset yhdessä, lohta ja perunaa...unohtakaa karsinogeenit, hautaan tässä kuitenkin vielä joudutaan.

Tarvitset:

  • paksuhkon lohifileen
  • muutaman keitetyn (puikula)perunan
  • pari punasipulia
  • ...ja sitä sun tätä fisun mausteeksi

Kalan maustaminen

  • 2 kokonaista chipotlea
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 rkl vaaleaa sitruunabalsamicoa
  • 1 rkl chili(naga)öljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 1 tl savusuolaa

Murskaa chipoltlet ja valkosipulin kynnet morttelissa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Viillä lohen pintaan ristikkäiskuvio ja levitä tahna viiltoihin. Anna maustua 2-3 tuntia jääkaapissa hyvin peitettynä. Kypsennä 225C/35 minuuttia.

  • kypsiä perunoita pilkottuna
  • 2-3 punasipulia lohkottuna
  • 1 rkl chili(naga)öljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl anchojauhetta
  • 1/2 tl pekonisuolaa (mesquite)

Sekoita mausteet kulhossa perunoihin ja sipuleihin. Kypsennä 15 minuuttia yhdessä kalan kanssa.

Kastiketta en tehnyt lainkaan, join kermaviilipohjainen soossi olisi toiminut hyvin jos loistavasti.