Puhe oli kuitenkin kateenkorvasta. Kateenkorva on omituinen elin jota joskus joku on keksinyt alkaa valmistamaan ruuaksi. Kysyin pari parisen kuukautta sitten mielipidettä yhdeltä itseäni kokeneemmalta gourmandilta. "Kateenkorva on kuin karitsan aivot...paitsi, ethän sinä ole tainnut aivoja maistaa". En olekaan, hävettää. Kateenkorva on kuitenkin hyvää, suorastaan loistavaa. Ensimmäisellä kerralla tein ihan perinteistä kateenkorvaleikettä. Nyt, toisella kerralla vapun kunniaksi frittasin- hyvää siitä tuli silläkin tapaa. Bonuksena oli vielä lasten suhtautuminen kateenkorvaan...varaksi ostetut nakit jäivät vappupöudässä lähes syömättä.
Friteerattuja nakkeja, jalopenoja ja kateenkorvaa. Salaatti on vain koristeeksi.
Friteerattua kateenkorvaa
- 500 g kateenkorvaa
- 2 laakerinlehteä
- 1/3 luomusitruuna palana
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli paloiteltuna
- vettä
Liota kateenkorvaa kylmässä vedessä. Vaihda vesi puolentunnin välein, kunnes se pysyy kirkkaana. Laita kateenkorva kattilaan ja lisää vettä niin että se peittyy. Lisää mausteet. Keitä 12 minuuttia. Puhdista kypsä kateenkorva kalvoista ja kaikesta mitä et suuhusi halua laittaa. Leikkaa kateenkorva poikittain parin sentin paksuisiksi paloiksi.
- 1/2 dl perunajauhoa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 munaa
- 2 dl olutta
- 1/2 litraa rypsiöljyä
Sekoita kaikki ainekset. Anna jauhojen turvota puolisen tuntia. Kasta kateenkorvat frittaikinassa. Paista 178C öljyssä kullanruskeaksi.
Ai niin...kuumaa öljyä käsitellessä on maltti valttia. Liian varovainen ei voi olla...perheen pienimmät, kissat, koirat ja känniset kaverit on syytä pitää kaukana hellasta. Pidä kattilan kansi lähelläsi...jos öljy syttyy tuleen, niin kansi vain päälle ja kattila pois levyltä.
Ai niin...kuumaa öljyä käsitellessä on maltti valttia. Liian varovainen ei voi olla...perheen pienimmät, kissat, koirat ja känniset kaverit on syytä pitää kaukana hellasta. Pidä kattilan kansi lähelläsi...jos öljy syttyy tuleen, niin kansi vain päälle ja kattila pois levyltä.