Olisi tällä ruualla varmaan nimikin...joku hiano. Nimi joka ylistäisi ruuan ominaisuuksia- makua tai raaka-aineita. Joo, ei jaksa, siis keksiä. Kuvatkoon nimi ja otsikko tilannetta jossa ruoka syntyi...kello viisi, nälkä (iiiso nälkä), keittiö kaaoksessa ja postin seassa liian paksu luottokorttilasku, kylmäkin kaiken lisäksi oli ulkona ja ihan  liian pimeä...hyi yäk, en tykkää. Siis pannu kuumaksi ja ruoka kasaan siitä mitä on...broileria ja riisiä, olisin tehnyt bulgurilla mutta ei ollut, päälle vähän poltetta, lämpöä eli chiliä...niih, eli ihan vain riisimössöä lihalla ja satunnaisilla kasviksilla...hyvää!. Riisiksi valikoitui punariisi koska sellaisen jämät sattuivat laatikon pohjalta löytymään, chiliksi Cascabeliä ja Guajilloa ja paistoon nagaöljyä...liikaa chiliä? Outoja nimiä? Ei noita kaupasta saa ..No voi-voi...jätä pois tai tilaa netistä tai laita sitten jauheita, ei tämä vakavaa ole, ruuan tekeminen meinaan.

Broileri-riisipannu eiku mössö

  • 1/2 keltainen paprika paloiteltuna
  • 1/2 punainen paprika paloiteltuna
  • 1 iso porkkana paloiteltuna
  • 1 keltasipuli suikaloituna
  • 1/2 purjo huuhdeltuna ja silputtuna
  • muutama valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 dl punariisiä huuhdeltuna
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • ripaus (ruusu)suolaa
  • tilkka chili (naga)öljyä paistamiseen
  • 2 kpl broilerin rintafilettä paloiteltuna
  • n. 6 dl vettä

 Ruskista sipuli ja porkkana kevyesti, lisää loput rehut ja kuullota pari minuuttia. Lisää mausteet, riisi ja vesi, kiehauta. Lisää lopuksi paloiteltun broilerin liha ja anna mössön kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia kannella peitettynä niin että suurin osa nesteestä on imeytynyt riisiin.