Mutta ne sipsit...kaiken takana oli jälleen kerran laiskuus, mikäs muukaan. Yhtenä iltana halutti jotain hyvää, kaapissa ei ollut mitään, ei edes makkaraa jota syödä paljaaltaan ja täyttää sillä tavalla miehiset tarpeet. Lähin Sale olisi ollut kahden sadan metrin päässä...järkyttävä matka! Ulkona pakkasta, tuulta sekä kaikki pohjoisnavalta karkuun lähteneet jääkarhut vielä kyttäämässä spurgunlihaa iltapalaksi. Sanomattakin selvää että moinen ponnistus olisi ollut kropalleni liikaa...piti jälleen soveltaa.
Oikeasti olen aina luullut ettei sipsejä voi tehdä kuin frittaamalla. Olin väärässä, onneksi Pastanjauhajat auttoivat asiassa. Noudatin ohjetta melko orjallisesti, hirveästihän siinä ei soveltamisen mahdollisuuksia edes ole. Entäpä tulos...loistava! Ainakin vaivaan ja aikaan nähden. Sipsit olivat oikeasti sipsejä ja maistuivat hyville. Kauhean isoa annostahan ei kerralla tule...se ei kyllä oman vyötäröni leveyden nähden haittaa mitään.
Hphei, sipsei...
Perunalastut uunissa
- 2 isohkoa perunaa pestyinä siivutettuina vapaavalintaisella tavalla...tosi-proot suoriutuu toimesta pelkästään kokkiveitsellä, me muut joudumme tyytymään juustohöylään tai johonkin sähköllä käyvään vekottimeen.
- oliiviöljyä
- suolaa
- mausteita oman maun mukaan, Itse käytin jauhettua anchoa, basilikaa ja mustapippuria.
Levitä siivutetut perunat kevyesti oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille. Voitele perunat ja ripottele päälle suola ja mausteet.
Kypsennä uunissa kiertoilmalla 175C/15-20min. Kypsymistä kannattaa seurata etteivät sipsit pääse palamaan ainakaan liikaa.
Kypsennä uunissa kiertoilmalla 175C/15-20min. Kypsymistä kannattaa seurata etteivät sipsit pääse palamaan ainakaan liikaa.