Raaka-aineena jälleen kerran broilerin rintafilee, suoraan länsinaapurin pakastealtaasta...länsinaapurin tipua siksi koska se on siellä halvempaa eikä sitä ole pilattu millään omituisella marinadilla...miksi muuten Ruotsalaisille elintarvikeinsinööreille opetetaan edelleen se, että liha säilyy pakastettuna hyvin? Suomalaisille elintarvikeinsinööreille ainoa lihan säilöntämenetelmä on nykyään sen kyllästäminen säilöntäaineilla ja aromivahventeilla...outoa. Kaupassa myytävän, valmiiksi "marinoidun" lihan haukkuminen on yksi rakkaista harrastuksistani, sitä en tee tänään- olkoonkin ettei maailma ole vielä valmis eikä pahuus ole poistunut luotamme...tänään ei vain ole SE ilta...nyt ihan vain Ruuuuooookaaaaa.

Broileria ja kaprisfetasalaattia

  • 2  broilerin luutonta rintafilettä
  • 1/2 dl Amazonin green kastiketta (jalopenoa sisältävä, miedohko kastike)
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • roiskaus mustapippuria

Sekoita mausteet sekaisin. Viillä fileen pintaan muutama, noin 1 sentin syvyinen viilto. Kaada maustekastike fileiden päälle ja yritä saada sitä menemään viiltojen sisään.

Paista uunissa 200C noin 40 minuuttia...itse paistoin puoliksi jäisiä noin tunnin. Brouskua odotellessä voit nauttia vaikka lasillisen hyvää punkkua. Miksikö ennen ruokaa? Se selviää tuonnempana, sille on olemassa hyvä selitys.

Melkein kreikkalainen salaatti

  • tammenlehväsalaattia
  • tomaattia
  • tummia oliiveja
  • keltaista paprikaa
  • kaprismarjoja (niitä pieniä)
  • kaprismarjoja (niitä isoja)
  • salaattijuustoa tai ihan oikeaa fetaa (itse käytin jotain kevytversiota jolle oli näytetty valkosipulia)

Kokoa salaatti lautaselle tai vaihtoehtoisesti tee salaatti kulhon ja annostele sieltä, ihan miten vain. Koko komeuden päälle asetellaan sitten se illan kuningatar eli broilerin filee...jee, ja se onkin sitten siinä.

Ruokajuomaksi ei kannata valita punaviiniä, älä edes yritä. Itse sorruin siihen virheeseen koska kaapissa oli valmiiksi aukaistu pullo- ei hyvä idea. Kapriksien etikkaisuus ja lihan voimakas maku EI sovi punaviinille- hyvä punkku vain menee hukkaan. Jos joku välttämättä haluaa testata viiniä niin suosittlen kokeilemaan jotain puolimakeaa valkkaria, esim. jotain gewurztraminer- tai pinot gris rypäleestä tehtyä.

Jaa, että miltäkö maistu? Ihan tuo oli jees. Broilerin maku oli kohdillaan, ei varsinaisesti tulinen mutta kivasti oli kuitenkin potkua. Salaatti myöskin osui nappiin, kapriksista joko pitää tai sitten ei...minä pidän. Puristit tietysti älähtävät tästä lähes pyhäinhäväistyksen rajat ylittävästä crosskitchenistä. Sitä se voi ollakin, jos liikaa ahdistaa niin ainahan tuon maustamisen voi tehdä toisin...vaikkapa yrttipohjaisesti ja niihin viiltojen sisään vaikka pestoa- se on kuitenkin jo toinen juttu se.