Kerrostalobarbaarin elämä on välillä vähän tylsää. Haluaisin sellaisen pienen japanilaisen henkilöauton kokoisen kaasugrillin- tai nuotiopaikan jossa olisi mahdollisuus kypsentää safkaa hiiloksella...ainoa miinus etteivät kumpikaan mahdu omalle parvekkeelleni. Onneksi satuin saamaan syntymäpäivälahjaksi sähkösavustimen...sellaisen joka hipoo kaikkien kerrostalojen järjestyssääntöjen rajoja, kait. Oikeasti en ole varma oman taloyhtiöni suhtautumisesta koko parvekekokkailuun. Soittakoot palokunnan ja antakoot häädön jos liikaa rikon yhteisön rajoja.

Seurasin huvikseni pöntön sisälämpötilaa digitaalisella lämpömittarilla. Lämmöt nousivat nopeasti 150C- lopussa ne olivat jo lähellä 180C.- riittävästi siihen, että 35 minuuttia kypsennystä oli jo melkein liikaa. Ainoa mitä olisin kaivannut, oli tehon säätö. Olisi mielenkiintoista tehdä vaikka pull porkia savustettuna- siihen pitäisi vain olla vähemän tehoja...



Fish, not chips.

Savustettua lohta ja paprika-munakoisosalaattia
  • kilon siivu fileroitua lohta
  • 1 tl chipotlea ja anchoa
  • mustapippuria
  • 1/2 rklsuolaa
Lisää mausteet ja anna sen makuuntua muutama tunti jääkaapissa. Savusta puolisen tuntia vaikka leppäpurulla.
  • 1 punainen, vihreä ja keltainen paprika puolitettuna ja sisukset poistettuna
  • 1 munakoiso pituussuunnassa 2 sentin paloiksi siivutettuna
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
Sivele munakoisosiivut kevyesti öljyllä. Paahda paprikoita, munakoisosiivuja ja kuorineen olevi valkosipulin kynsiä uunissa 275C. Kun Munakoiso alkaa ruskistumaan, ota ne ja valkosipulin kynnet pois uunista- paprikoissa menee hieman pitempään. Kun paprikoiden kuori on lähes hiiltynyt, ota ne pois ja laita pakastepussiin...kun ne ovat hieman jäähtyneet, lähtee niiden kuori vetämällä irti.

Pilko paprikat ja munakoiso. Sekoita mausteet, oliiviöljy ja sitruunan mehu. Purista paahdetut valkosipulin kynnet sekaan. Sekoita hyvin ja kaada paprikoiden ja munakoison päälle.