Piti ihan kahteen kertaan tarkistaa että olenko jo tästä salaatista kirjoittanut juttua...en ollut. Samanlaisia, pastapohjaisia salaatteja löytyy parikin versiota- toinen on rahkalla ja toinen broilerilla ja kesäkurpitsasiemenillä...niin ja yksi mättösalaatti isommalle porukalle. Kaikkien näiden salaattien äiti- Ihan Tavallinen Pastasalaatti on jäänyt kirjoittamatta, johtuneeko siitä ettei siinä ole mitään ihmeellistä...lisäksi reseptiä voi varioida loputtomiin siihen kuitenkaan kyllästymättä. Kyseessä on ruoka, vielä kevyehkö sellainen jota jaksaa syöä useamman päivän peräkkäin. Jos salaatti alkaa jostain syystä kuitenkin tökkiin niin sen voi vaikka pakastaakin- ja silti vielä uppoaa.

Ihan Tavallinen Pastasalaatti

  • 150g täysjyvä penneä tai jotain muuta pastaksi luokiteltavaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 400g palvattu kinkkua
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 10 sentin pätkä purjoa
  • 1/2 dl vaaleaa balsamicoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja huuhtele se kylmällä vedellä. Paahda pähkinöitä varovasti muutama minutti kuivalla pannulla, kun pähkinöistä alkaa tihkumaan öljyä pannulle niin levyn voi sulkea. Pilko kinkku, kesäkurpitsa ja paprikat suurinpiirtein samankokoisiksi suikaleiksi. Sekoita ainekset ja lisää mausteet. Sekoita öljy ja balsamico ja sekoita sekin joukkoon.

Anna maustua pari tuntia jääkaapissa- salaatti on kuitenkin parhaimmillaan seuraavana päivänä.