Yksinkertaiset yhdessä, poro ja peruna. Ruoka joka saa sielunsa tiiviiksi keitetystä lihaliemestä ja sulaneesta luun ytimestä, lisukkeena mitäs muutakaan kuin pottumuusia- tylsä mutta aina yhtä toimiva lisuke porolle. Ruuan salaisuus on pitkä haudutusaika, nejä tuntia ei ole yhtään liioittelua, pikemminkin minimi jota ennen ei ruokaa kannata edes maistaa.

Haudutettu poron kare

  • 4kpl  n. 3 cm paksu poron kareen palaa, n. 800g
  • 7 dl poron luista kasaan keitettyä lihalientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus chipotlea
  • voita paistamiseen

Kuumenna valurautapata tai pannu kuumaksi. Ruskista kareet voissa. Lisää sipuli ja ruskista sekin. Lisää mausteet ja lihaliemi. Pienennä lämpöä niin että liemi juuri ja juuri poreilee. Hauduttele kannen alla kolmisen tuntia. Irrota liha luista kun se irtoaa ja työnnä luuytimet kastikkeen joukkoon. Hauduta vielä tunti ja anna luiden olla kastikkeessa koko haudutuksen ajan.

Tarjoa pottumuusin ja salaatin kera. Mikäli luiden kaluaminen ja poskea pitkin valuva kastike ei aiheuta ongelmia, kannattaa luut ehdottomasti myös laittaa tarjolle.