Nimen keksiminen reseptille on vaikeaa. Pitäisikö resepti nimetä raaaka-aineen-, valmistustavan-, ulkonäön vai jonkun mun mukaan? Olen käyttänyt varmaan kaikkia menetelmiä...silloin kun jo reseptin nimellä haluaisi kertoa jotain erityistä ruuan luonteesta- menee se jo vaikeammaksi...ainakin jos korostettavia asioita on useampia kuin kaksi. Tämänkertainen broilerikeitto sijoittuu jonnekin perinteisten sosekeittojen kategoriaan- itse satun pitämään broileri ja kasvispohjaisten keittojen rakenteesta soseutettuna...maku on kermaisen pehmeä ilman ylimääräistä rasvaa ja kermaa.

Hedelmäinen broilerisosekeitto

Esivalmistelut:

  • 1 broilerin maustamaton rintafile
  • 1 lime
  • 1/2 dl ananasmehua
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianterin siemeniä rouhittuna
  • 1/2 tl sarviapialan siemeniä rouhittuna
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ripaus mustapippuria

Suikaloi broilerin file noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Purista päälle limen mehu. Raasta limen kuori ja lisää kaikki ainekset. Anna lihan marinoitua yön yli jääkaapissa. Jos haluat fuskata niin voit ohittaa tämän vaiheen ja ostaa valmiiksi E-aineilla marinoituja broilerin suikaleita.

Valmistus:

  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 suippopaprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl Reformi Luomu kasvisliemijauhetta
  • 2 dl Floran kevyt ja paksu 4% kermankorviketta TAI 2 dl kuohukermaa
  • aikaisemmin marinoidut broilerin suikaleet marinointiliemineen
  • 1 dl riisinudeleita
  • 5 dl vettä

Silppua sipulit, porkkana ja paprika (säästä paprikasta 1/5 koristeluun). Kuullota sipulisilppua tilkassa öljyä, lisää paprika ja porkkanasilppu. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe. Keitä kunnes porkkana on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kermankorvike ja broilerinsuikaleet liemineen raakana keittoon. Anna kiehua  viitisen minuuttia. Kuutioi jäljellä oleva paprika mahdollisimman pieneksi ja lisää se keittoon. Murustele nuudelit keiton sekaan ja anna niiden pehmetä 2 minuuttia.