Aloitanpa uuden ja sykähdyttävän aihepiirin blogien salatussa maailmassa...ihan tavalliset arkimätöt, ne joista ei yleensä kirjoiteta ylistäviä juttua, sellaisia jotka syntyvät kauppakassia purkaessa ja jälkikasvun läksyjä tarkastaessa. Olen kirjoittanut arkiruuasta aiemminkin, aiemmin jopa usein. Ideana on aina kuitenkin ollut esitellä omaa, luonnollisesti loistavaa mielikuvitustani arjen ruokailujen elävöittäjänä. Nyt tilanne on toinen...tai on ainakin tämän jutun verran. Seuraavaa jutun aihetta en osaa vielä luvata...tapani tuntien, jos nyt kerta uhosin tekeväni pelkästään yksinkertaista arkimättöä- on seuraava juttuni jotain ihan muuta...eeppisiin sankaritekoihin kohoavaa gastronomista sankaruutta joka hakee vertaistaan antiikin tarujen sankareistaa...joo-o, keuliiko mopo? Vähän ehkä, onneksi moottorin teho pitää jalat tukevasti maassa ja lapaset ratissa.

Tätä se on...kärtsattyä broileria ja sekalainen valikoima pupun ruokaa.

Aina välillä muuten jokainen ruoka laittava menee metsään. En tarkoita tällä luontoon siirtymistä ja ruuan laittamista alkukantaisesti avotulella...tarkoitan ihan vain kämmäämistä, epäonnistumista, sitä kun yksinkertainen asia menee komeasti pieleen. Jokaisella on näitä, ne jotka eivät moista tunnusta unohtavat paljon tai ovat humalassa olevia jumalia. En tunnusta pahimpaa mokaani, älkää peljätkö...yhden hauskan kuitenkin.

Mitä kuva esittää? No palaneita maissilastuja tietty.

Voiko nolommin enää kämmätä kun asiana on jälkikasvun ja vastakkaisen sukupuolen hurmaaminen? Voi, tiedän useitakin keinoja, tarkoitan kuitenkin keittiössä ja jollain näin yksinkertaisella...ööh, vetää vakavaksi, tiedän. Maissilastujen lämmittäminen uunissa vaatii aikaa noin kaksi minuuttia, sen aikana ei tehdä mitään muuta. Sen aikana ei aleta pilkkomaan broileria, salaattia eikä mitään muutakaan...sen aikana istutaan kyykyssä nenä kiinni uunin lasissa, ei muuta. JItse en sitä muistanut ja tuloksena oli tämä...palaneet maissilastut.

Jutun aiheena oli muuten broilerisalaatti, jatketaan siitä.

Arkinen broilerisalaatti

  • 4-6 broilerin halkaistuja ja ohueksi hakattuja fileitä
  • 1 tl Etiopialaista Berbere-mausteseosta
  • 1/2 sitruunan mehua puristettuna
  • ripaus suolaa

Purista sitruunan mehu fileiden päälle ja lisää mausteseos. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Paista nopeasti kuumalla pannulla. Tarjoa sekasalaatin kera jossa voi olla mitä tahansa kunhan siinä lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua ja paprikaa, loput lisukkeet ovat pelkkää bonusta.