Aina kirjoitetaan onnistuneista safkoista. Ei nyt, joku toinen kerta. Kyllä tämäkin ruoka omalla tavallaan onnistui, maku oli ihan bueno, melkein fantastico. Mutta se liha...tämä hirven poloinen oli luultavasti tehnyt itsemurhan juoksemalla jonkun onnekkaan metsästäjän luodin eteen...tai sitten hirvivanhus oli kuollut vanhuuttaan ja joku lievemmän moraalin omaava oli raahannut raadon pois metsästä ja myynyt kaupunkilaisille. Itse epäilen jälkimmäistä.

Liha oli puhdistaessa jo syiltään pitkän omaista...sopivasti jääkaapissa sattui olemaan puolikas, parhaat päivänsä nähnyt punkku. Siispä marinadi oli selvä, punkkua ja valkosipulia, timjamia ja anchoa. Yhdistelmä jolla ei maun puolesta voi epäonnistua ainakaan kovin pahasti. Marinoin lihaa vaivaiset 4 päivää...eli senkin vuoksi lihan sitkeys ihmetyttää. Aiemmin olen saanut kengänpohjistakin tuolla marinoinilla ja pitkällä kypsennysajalla mureaa syötävää...en kuitenkaan nyt.

Joku varmaan ihmettelee tässä vaiheessa koko jutun mielekkyyttä...miksi kirjoittaa juttu ruuasta joka ei onnistunut? No just siksi! Ruoka maistui hyvältä- lihan koostumus oli vain jotain mitä en ollut ottanut huomioon...käristys tuosta olisi pitänyt tehdä eikä mitään palapaistia. Ai niin...olisin tietysti voinut valehdellakin, sepittää stoorin lihan mureudesta ja muusta vastaavasta...jätänpä sen kortin johonkin toiseen kertaan.

Hirven palapaistia punaviinimarinadissa

  • vajaa kilo hirven paistia
  • 3 dl punkkua
  • 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • mustapippuria, timjamia, basilikaa- kaikkia n 1 tl.
  • pari silputtua anchoa
  • vettä

Paloittele liha suupalaa suuremmiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset lihaan ja lisää vettä kunnes lihan palat peittyvät. Anna marinoitua 3-4 päivää. Laita lihat uunivuokaan ja vuoan pohjalle marinadin nestettä pari senttiä- Kypesennä 150C uunissa nelisen tuntia välillä nestettä (marinadia) lisäten.

Tarjoa lisukkeena vaikka porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja valkoretikkaa...muusikaan ei tätä ruokaa vierasta.