Mitä voi tehdä broilerin jauhelihasta? Ostin ensimmäistä kertaa eläissäni broielrin jauhelihaa kun sitä nii-in halvalla kaupiteltiin. Kotona huomasin etten tiedä mitään käyttökohdetta johon sitä ehdoin taikka tahdoin pitäisi käyttää...onneksi apuun tuli paras inspiraation herättäjä mitä tiedä. Nälkä. Jep, mikäs muukaan. Suuri inspiroija joka on saanut ihmiset lähtemään toiselle puolelle maapalloa, jotkut ovat tehneet mullistavia keksintöjä nälän inspiroimona ja sanotaan ranskalaisen keittiön monimuotoisuuden perustuvan siihen että ihmiset hyödynsivät nälissään kaiken mahdollisen mitä keksivät. Jotain samaa fiilinkiä tunsin itsekin kun käristelin jauhista pannulla...sekaan rehuja, paljon rehuja. Niin paljon rehuja että normiheteromiestä jo hirvittää. Mausteita sillain sopivasti, muutama kynsi valkosipulia ja se onkin siinä. Vampyyrit ja muut valkosipulista tykkäämättömät pysyvät takuulla kaukana.

Le Mättö eli Broileilerikasvispannu

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 punasipulia silputtuna
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 5 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl kapriksia
  • 200 g ruusukaalia
  • 3 isoa tomaattia paloiteltuna
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa paloiteltuna
  • kuivattua basilikaa, mustapippuria, chilirouhetta ja suolaa- kaikkia sopivasti.

Ruskista punasipuli ja jauheliha yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Ideana on tomaattien öljyn maustavan jauhiksen. Lisää paprika ja kesäkurpitsa. Paista pari minuuttia ja lisää jäinen ruusukaali, tomaatit ja mausteet. Pienennä lämpöä ja anna hautua  kymmenisen minuuttia kannen alla.