Jokunen viikko sitten tein pestosilakoita- pestoa, kynsilaukkaa, fetaa, sipulia ja kaikkea muuta hyvää silakkarullien sisälle käärittynä...ainekset joilla ei ihan metsään voi mennä vaikka ei täysillä päästelisikään. Tänään vedin saman idean toisinnolla mutta vähemmillä herkuilla, pelkästään pestoa ja paahdettua sipulia, ripaus suolaa ja mustapippuria...tulos oli jos ei ihan hyvä kuin aiemmin niin ainakin riittävän hyvä naurettavan lyhyeen valmistusaikaan nähden. Viisitoista minuuttia uunin lämpenemään laittamisesta ja lautasella on melkein gourmee-ateria joka hakkaa tavallisen e-eineksen 10-0.

Nopeat pestosilakat

  • Silakkafileitä
  • pestoa
  • paahdettua sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohjeesta puutuvat määrät tarkoituksella. Pestoa annostellaan 1 tl ja paahdettua sipulia 1/2 rkl per silakkafile. Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Laita uuni lämpenemään 225C. Levit' pesto ja sipuli silakkafileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja sulje fileet hammastikulla tai työnnä rullat grillitikkuun. Paista 225C/10 minuuttia.

Tarjoa pestosilakat vaikkapa tricolore-spagetin kera.