Pitemmittä puheitta asiaan...ai niin, vaikka viisaat muuta väittävätkin- kannattaa vasan ulkofile jättää sisältä rohkean roseeksi. Muuten kun et tiedä syöväsi vasan ulkofilettä (mot).
Bonuksena paistettuja suppilovahveroita ja sipulia.
Porotournedos ja pestoperunat
- 2 poron vasan ulkofilettä
- 1 pkt pekonia
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- voita paistamiseen.
Leikkaa fileet 4-5 paksuiksi paloiksi. Painele hieman läjään ja kääri sokaisen ympärille pekonisiivu. Kiinnitä hammastikuilla. Pyörittle paistopinnat mustapippurirouheessa. Ruskista molemmin puolin kuumalla pannulla. Kypsytä uunissa vielä 6 minuuttia 200C.
- muutama peruna ohuina siivuina
- 3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 5 rkl pestoa (tosi-pro tekee senkin itse)
- valkopippuria
- 1.5 dl vettä.
Sotke kaikki ainekset keskenään. Kypsennä 200C/30 min.