En edes uskalla arvailla sitä, että kuinka mones pororesepti tämä on...ehkä kolmaskymmenes? En oikeasti tiedä, pitäisi kait joskus sekin asia laskea. Nyt vedellään kuitenkin viimeisiä syksyllä ostetusta vasasta, montaa palaa ei enää ole ja tämä taitaa ollakin viimeinen parhaista paloista. Lisukkeeksi valikoitui lähinnä sattuman kautta pestoperunat, yksinkertainen resepti joka takulla toimii- jopa lapset suostuivat syömään näitä marsista karanneita viipaleita. Bonuksena olleet paistetut suppilovahverot ja sipuli olikin sitten pelkästään aikuisten herkuksi varattua apetta.

Pitemmittä puheitta asiaan...ai niin, vaikka viisaat muuta väittävätkin- kannattaa vasan ulkofile jättää sisältä rohkean roseeksi. Muuten kun et tiedä syöväsi vasan ulkofilettä (mot).

Bonuksena paistettuja suppilovahveroita ja sipulia.

Porotournedos ja pestoperunat
  • 2 poron vasan ulkofilettä
  • 1 pkt pekonia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • voita paistamiseen.
Leikkaa fileet 4-5 paksuiksi paloiksi. Painele hieman läjään ja kääri sokaisen ympärille pekonisiivu. Kiinnitä hammastikuilla. Pyörittle paistopinnat mustapippurirouheessa. Ruskista molemmin puolin kuumalla pannulla. Kypsytä uunissa vielä 6 minuuttia 200C.
  • muutama peruna ohuina siivuina
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 5 rkl pestoa (tosi-pro tekee senkin itse)
  • valkopippuria
  • 1.5 dl vettä.
Sotke kaikki ainekset keskenään. Kypsennä 200C/30 min.