Lomalla ollessa ei aina voi-/pysty-/ehdi-/halua-tehdä ruokaa kuten tavallisesti...viikon pituisen loman ainoa maanittava suoritus keittiössä olikin sitäkin parempi, iltapalojen klassikko- pannari! Helppoa, hyvää ja kohtuullisen nopeaa. Huolimatta valmistuksen näennäisestä helppoudesta ovat omat pannarini yleensä' arvoituksia siihen asti kunnes sitä maistaa...tämänkertainen pannari onniatuikin yli odotusten, jopa ihan kohtuullisella rasvan määrällä.

Pannari

  • 1 litra punaista maitoa
  • 2 rkl juoksevaa margariiniä
  • 3 kkp vehnäjauhoa
  • 4 munaa
  • ripaus suolaa

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää jauhot, maito ja munat neljässä erässä. Lisää suolaa. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna taikinan turvota tunnin ajan. Laita pelti varovasti kylmää uuniin ja säädä lämpö 225C, paista n. 25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.

Pannarihan nautitaan erinteisesti hillo tai sokerin kera...oma jälkikasvuni on hieman muokanut perinnettä ja nauttii pannarinsa sweet-chilikastikkeella, ihan hyvää pannari niinkin on kun ihan mielenkiinnosta sitä muksun lautaselta maistoin.