Ohje ei ole pizzaa nähnytkään...pohja on melkein perunarieskaa ja täyte aika pitkälti pinaattifilosta. Ulkomuoto on kuitenkin pizzaa muistuttava, ohut ja nopeasti kypsyvä avopiirakka. Niin ja no, hyvää tuo oli- jos pinaatista pitää...kevyempi vaihtoehto perinteiselle saturdayfeeverille, pahvipitsalle jonka rasva menee pakkauksesta läpi ja imeytyy auton vänkärin penkille.

Älä tee niinkuin minä vaan käytä oikeaa fetaa...ei mitään salaattijuustoa, hävettää.

Aloita touhu valmistamalla täyte:

  • 1 sipuli siputtuna
  • 1 dl silputtua purjoa
  • 1 ps pakastepinaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • kuivattua timjamia
  • kuivattua basilikaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kermaa
  • tilkka öljyä
    • +1 dl fetaa, lisatään ohjeen lopussa

Kuullota sipuli ja purjo pehmeksi. Lisää valkosipuli ja sulatettu pinaattia. Lisää mausteet ja kerma. Anna hautua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Pohja:

  • 4 isohkoa kypsää perunaa
  • n. 1.5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa

Muussaa perunat, lisää jauhot, kanamuna ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhoja mikäli taikina tuntuu kostealta tai jää käsiin kiinni. Taputtele taikina leivinpaperin päällä levyksi. Levitä pinaattimuhennos ja feta. Paista 275C 8-10 minuuttia pitsakiven päällä...

...jos et sellaista omista niin kolme paistolevyä (ei aluministä) laitettuna uuniin päällekkäin ajaa saman asian mikäli ne laitetaan uunin sen ollessa vielä kylmä.