Sanovat että saman asian uudelleen tekeminen on aina nopeampaa kuin alkuperäinen suoritus. Kokeilnepa että toimiiko ajatus sanonnan mukaisesti. Kirjoitin maksan syvintä olemusta luotaavan kirjoituksen, hyväkin siitä tuli, sitten painoin väärä nappia ja kadotin koko stoorin. Arvatkaa kiroilinko tai purinko ahdistustani viattomiin sivustakatsojiin. No en tietenkään, kuten jokainen stoalaisen mielenlaadun omaava tietää, on helpointa painaa leuka kohti rintaa ja suunnata kohti uusia vastoinkäymisiä...niin tein itsekin. Kaikkea aikaisemmin kirjoittamaani en kerro, voin kertoa aiemmin kirjoittamani olleen kuitenkin lähes eeppisiin sfääreihin kohoavaa paatosta ruoka-aineiden kauneudesta katoavassa maailmassa ihmiskunnan auringonlaskun sinfonian soidessa taustalla.

No oikeastaan itkin sitä että maksaa on usein vaikea löytää kaupasta. Miksikö sitä on vaikea löytää? No siksi koska kukaan ei osta sitä. Maksat heitetään myymättöminä roskiin, seuraava tilauserä on sitten puolta pienempi. Ihmiset eivät taida uskaltaa ostaa, kait koska pelkäävät likaavansa kätensä. Maksa pitää ihan oikeasti valmistaa ruuaksi, pelkkä mikrossa kypsennys ei riitä...vaikka maksan valmistaminen on kuitenkin äärimmäisen yksinkertaista. Riittää se että muistaa olla kypsentämättä maksaa läpikypsäksi- tai vielä pahempaa keittämästä sitä...niin ja kalvotkin pitää poistaa, ja siinä sotkeentuu kädet.

Maksa on kuitenkin hyvää, uskokaa pois te nugettien nimeen vannovat ja jauhelihaa kumartavat Baabelin palvojat, kääntää katseenne sisimmässänne asuvaan alkukantaiseen ja verta janoavaan alkuihmiseen...kuunnelkaa häntä ja ostakaa maksaa, jotta maailmaa pelastuu. Tehkää se edes kerran vuodessa. Maksa on kuitenkin raaka-aines jota ei mäkkäreiltä tulla saamaan, ei vaikka kuinka crosskitcheniä heitettäisiin peliin.

Is it Liverpool? No just a Liverpan.

Paistettua maksaa ja sipulia

  • 400 g maksaa

Poista maksasta kalvot. Leikkaa ne pari senttiä paksuksi pihveiksi.

  • 3 siivua pekonia
  • 2 isoa sipulia renkaiksi suikaloituna
  • valkopippuria
  • suolaa

Ruskista pekoni hiljaisella lämmöllä, ideana on sulattaa pekonista mahdollisimman paljon rasvaa. Poista pekoni pannulta ja suikaloi se. Ruskista sipulirenkaat pekonin rasvassa, poista sipuli. Ruskista maksapihvit samassa rasvassa nopeasti molemmin puoli. Lisää pannulle pekonisilppu ja sipulirenkaat...suola ja pippuri sitten kun muistat.

Oman maksan nautin salaatin kera. Älkää naurako, vaikka ajatus kuulostaakin perverssiltä ja jumalien pilkalta, sopii salaatti maksalle lisukkeeksi siinä missä pihvillekin. Jos haluat ruuasta äijämäisemmän niin triplaa pekonin määrä ja lisää vielä voita. Samalla voit pilkkoa maksan pienemmäksi ja tarjota ruuan suoraan pannulta...ruoka nautitaan tällöin leivänpaloilla särpimällä.

Jep, jutun uudelleen kirjoitus kesti ainoastaan 10 minuuttia. Not bad.