Yksinkertainen on kaunista, niin myös näissä resepteissä. Oikeastaan reseptit ovat niin yksinkertaisia, että rustaan samalla hiellä kaksi. Carpaccio ja ulkofilee ovat peräisin kahdelta eri aterialta, mikään ei kuitenkaan estä yhdistämästä yhdeksi kokonaisuudeksi. Oikeastaan idea on jopa hyvä, poron vasan kokonaispainosta ei fileiden osuus päätä huimaa...herkuista pääsee eroon yhdellä syömisellä. Kaikkihan tietävät tunteen kun pakastimessa kummittelee tieto yhdestä sisäfileestä tai jostain vastaavasta...on siis paras vaihtoehto syödä parhaat palat heti pois, potkaa ja lapaa ehtii sitten jyrsimään lopputalven.

 

Huomatkaa Ikeasta shopattu asetti ja salaatin runsaus.

Paistettua poron vasan ulkofilettä

  • kaksi vasan ulkofilettä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus rosmariiniä.

Nosta ota fileet jääkaapista 1-2 tuntia ennen paistamista. Leikkaa file 4-5 sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista kuumalla valurautapannulla voissa 2 minuuttia ensimmäiseltä puolelta, 1 minuutti toiselta. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinillä.

Laphroaig carpaccio

  • + 1 poron vasan sisäfile
  • + 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • + 2 rkl Laphroaigia
  • + ripaus suolaa
  • + mustapippuria myllystä.

Laita file tunniksi pakastimeen. Leikkaa kohmeisesta fileestä mahdollisimma ohuita siivuja. Leviä siivut vierekkäin lautaselle. Sivele öljy ja wiski lihojen päälle, ripottele suola ja pippuria. Anna maustua tunnin verran jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Kokemusteni perusteella carpaccio jakaa mielipiteet hyvinkin herkästi. Osaa ihmisistä kammotuttaa raa'an lihan syöminen...niin, sitähän carpaccio on. Hyvää sellaista, raakaa lihaa.