Vimmeistä viedään, jutun aihetta meinaan. Maailmalla on tullut oltua taas ihan liian kauan. Ruuanlaitto onkin rajoittunut usean viikon ajan sämpylän halkaisuun hotellin aamupalalla ja sen täyttämiseen Minas quejolla ja kinkulla...uteilialille tiedoksi, että Minas Quejo on Brasiliassa Minas Geraisin osavaltiossa valmistettua ja yleisesti tarjolla olevaa; mozzarellan ja fetan risteytykseltä maistuvaa juustoa, melko suolaista tuorejuustoa. Nimi tarkoittaa muuten "Minasin juustoa".

Juttu ei kerro nimestään huolimatta rullatusta gringosta- en ole joutunut koskaan elämässäni ryöstetyksi, en edes tällä reissulla enkä toivottavasti koskaan tulevaisuudessakaan. Porto Seguron vilinässä epäilin pariin kertaan jonkun hiplaavan sieltä missä lompakkoni olisi voinut olla...ähäkutit, sentään niin griingo en ole että lompakkoani perstaskussa pitäisin ainakaan tällä puolella päiväntasaajaa.

...niin, jos juttu ei kerro rullatusta gringosta niin se kertoo nimensä mukaisesti ihan vain rullatusta siasta. Täytetystä possun fileestä joka on kääritty pekoniin ja joka on kääritty lehtitaikinaan...eli siasta jota on rullattu vaikka kuinka moneen kertaan ja useampaan eri aineeseen, simpel mai mään.

Pari varoituksen sanaa...julkaistu resepti on aavistuksen muokattu alkuperäiseen eli tekemääni nähden. Syynä tähän oli possun lievä kuivahtaminen ja lehtitaikinan lievä raakuus,,,hieman lämpöä siis lisää ja aikaa samalla hieman pois.

Järkyttävän huono kuva, edes

Taikinakuoressa kypsennettyä possun filettä

  • 500g possun ulkofilettä
  • 3 rkl vihreitä oliiveja
  • 1/2 paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • (1 siivu pekonia)
  • 1 pkt pekoni
  • 1 pkt lehtitaikinaa

Silppua oliivit, paprika, valkosipuli ja pekoni ja sekoita ne keskenään. Viillä possun file melkein halki ja sullo täyte pippurin ja suolan kanssa sisään.Kääri täytetty file pekoniin tiiviiksi paketiksi. Kauli lehtitaikina ohuemmaksi ja kääri se possupaketin ympärille...virittele paketti niin, että sauma jää alas. Pistele haarukalla muuta reikä taikinaan. Voitele taikina kevyesti öljyllä tai kananmunalla. Paista 225C/15-20min...itse paistoin 200C/25 minuuttia ja possu oli hieman liian kuivaa.

Silvu plee...syödään vaikkapa salaatin ja pottumuusin kera.