- Yäk, en syö.
- Syö nyt, ne maistuu ihan hyviltä.
- Onko ne elossa vielä?
- No ei, ne on säilyketölkistä...maista nyt, ne on ihan hyviä.

Ylläolevan kaltainen keskustelu käytiin taannoin, kun Paahtaja päätti ilostuttaa lähimmäisiään klassisella etanapannulla. Kiittämättömät. Näin valtavan vaivan roudaamalla kaukaa etelästä purkillisen etanoita. Sitten jälkikasvu päättää olla syömättä niitä.

En ole koskaan aikaisemmin itse edes maistanut etanoita...kaikissa illanvietoissa missä etanoita olisi ollut alkupalalistalla, olen valinnut jotain muuta. Sopivaa tilannetta vain ei ole tullut eteen. Etanoita myytiin kahden- ja neljän krossin pakkauksissa. Ja pari vinkkiä...jos haluat maistaa- tai vain kokeilla reseptiä niin se pienempikin riittää ihan hyvin. Ei ne etanat oikeasti niin herkkua ole, että niitä pitäisi hamstrata. 24 etanasta olisi riittänyt kahdelle ja aikuiselle ja kahdelle miniteinille ihan hyvin iltapalaksi. Vaikea muotoilla ajatusta selkeään muotoon...ei etanoissa varsinaisesti mitään vikaa ollut. Eivät ne kuitenkaan mitään ihmeellisiä olleet- ihan hyviä kyllä, mutta...ja toinen mutta. Tein etanoiden kuorrutteen valkosipulista, voista, persiljasta ja aurajuustosta. Kyydittäjänä oli patonkia salaattia. Etanat olivat ihan jees leivän päällä...mutta ihan samalta se maistui pelkällä lämpimällä täytteelläkin. 

Niin...on melkein pakko tunnustaa, että taisin törmätä ruokaan jota en välttämättä halua enää syödä tai ainakaan tehdä toiste. Reseptiä kannattaa kuitenkin kokeilla, koskaan ei tiedä miltä ruoka toisen suussa maistuisi.

En taida toivoa etanapannua joululahjaksi.


Aurajuustoetanat
  • 150g voita
  • 1 pkt aurajuustoa
  • 6 valkosipulin kynttä murskattuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 puntti persiljaa
  • purkki etanoita, 48 kpl.
Sekoita täytteen ainakset keskenään. Huuhtele etanat ja laita ne uunin kestävään pieneen kulhoon. Levitä täyte tasaisesti etanoiden päälle. Kypsennä 225C/10 minuuttia. Tarjoa seurana salaatti ja vaaleaa leipää.