Vaihtelun vuoksi pastasalaatti. Tiedossa oli kiirettä pitävä viikko joten tein ison kipollisen pastasalaattia aineksista jotka uppoaa eväänä ja välipalana pitempään kuin yhden kipollisen...tämän tyylistä safkaa tulee usein tehtyä kun jälkikasvu ei ole kotosalla, siltä jäisi tämän syömättä tai ainakin syönti menisi ronkkimiseksi- itselleni tämmönen uppoaa ja on vieläpä hyvää.

Reseptiä voi jokainen modata mieleisekseen...ohjeen jutska piilee kuitenkin kurpitsansiemenissä. Paahdettujen siementen maku on kohtuullisen dominoiva- hyvällä tavalla ja sopii lisäksi hyvin yhteen aurinkokuivattujen tomaattin kanssa.

(paahdettu)Munakoiso-broilerisalaatti

  • 2 dl kurpitsansiemeniä

Paahda siemeniä kuivalla valurautapannulla n. 60% teholla. Kun siemenet alkavat poksahtelemaan auki voi pienentää lämpö ja antaa paahtua kannen alla viitisen minuuttia.

  • 1 iso munakoiso
  • 2 broilerin fielttä halkaistuna
  • tilkka öljyä
  • mustapipuria

Halkaise munakoiso pituussuunnassa parin sentin paksuisiksi paloiksi. Voitele munakoiso ja broileri ja rouskuttele päälle mustapippuria myllystä. Kypsennä uunissa 250C minuuttia grillivastuksen alla. Kypsennyksen jälkeen paloittele munakoiso ja broileri.

  • 150 g jotain hyvää pastaa...keitä ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta.
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 2 punasipulia suikaloituna
  • 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  • 1/2 dl vaaleaa sitruunabasilikaa
  • 1 rkl kapriksia
  • muutama aurinkokuivattu tomaatti silputtuna
  • ripaus suolaa

Yhdistä kaikki ainekset. Anna makuun pari tuntia jääkaapissa.