Etkö syö koskaan muuta kuin broileria? Joo, kalaa ja joskus makkaraa, talvella sitten poroa ja hirveä...kuis niin? No jätkä väsää blogiinsa kolmatta broileriohjetta perätysten...no mitäs sitten. Pangasius oli kaupasta loppu, lohta ei haluttanut, hirvet on syöty ja poroa en raski ostaa...eineksiä en syö jos ei ole pakko ja lasken jauhelihan eineksiin kuuluvaksi...jäi sitten jäljelle broileri, niin ja possu tietty, sitä ei kaupassa ollut marinoimattomana niin jäi ostamatta...sitä paitsi, jokainen tähän ikään ehtinut kolmijalkainen on sen verran sika muutenkin että possun syöminen olisi jo melkein kannibalismia (homo erectus vitsi).

Tottahan tuo neljäs persoonani puhuu, jokainen taaplaa tyylillään...kirjoitan tosiaan kolmatta broileriohjetta perätysten, ohje on uniikki ainakin siinä mielessä etten ole koskaan aiemmin tehnyt broileripizzaa. Bonuksena on pizzan tomaatti joka ei ole perinteistä tomaattikastiketta vaan aurinkokuivatuista tomaateista ja valkosipulista jyrättyä sosetta...juustona mozzarella. Yksinkertaista mutta hyvää, nopeaa ja takuulla onnistuvaa.

Ohje on pizzalle- ei piirakalle tai pitsalle...täytteitä on mutta kerroksen paksuus lasketaan milleissä, ei senteissä. Omasta mielestäni pizza on aidoimmillaan silloin kun täytteitä on niukasti ja pohja saa olla jopa himvenen kuivahko...mättöpitsatkin ovat hyviä, roiskeläpät joiden pohja on sentin paksuinen ja täytteiden määrä ylittää tavallisen noutopöydän tarjonnan- on myöskin joskus hyvää...krapulan paranteluun, tähteiden uusiokäyttöön ja suuren ihmismäärän ruokkimiseen. Sellaisen plätyn tekemiseen voi huoletta kuitenkin käyttää tavallista vehnäjauhoa, juustoksi edamia ja tomaattikastikettakin voi jatkaa ketsupilla...palaan tähän aiheeseen varmasti myöhemmin.

 

Pizza broilerista ja kuivatuista tomaateista

  • 1.5 dl lämminta (42C) vettä
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 tl savusuolaa
  • 3.5 dl durumvehnäjauhoa

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen nousta ainakin tunti, jopa kaksi. Kaulitse taikinasta noin uuninpellin kokoinen plätty ja kohota sitä ainakin täytteiden silppuamisen ajan.

  • 300 g broileria suikaloituna
  • 1 punainen paprika silputtuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 yksikyntinen valkosipuli silputtuna
  • mustapippuria
  • chilijauhetta
  • kuivattua basilikaa
  • 1 palloa mozzarellaa suikaleina

Jyrää tomaatit ja valkosipuli tasaiseksi vaikka sauvasekoittimella. Ruskista broilerin suikaleet yhdessä sipulin ja paprikan kanssa paistinpannulla...lihan ei tarvitse olla kypsää, ruskistus riittää. Levitä kaikki täytteet pohjan päälle haluamallasi tavalla. Kypsennä mahdollisimman kuumassa uunissa 5-8 minuuttia.